Groep investeerders doet bod op BlackBerry

Dit artikel delen:
Winst

Een groep investeerders onder leiding van Fairfax Financial Holdings heeft bijna 3,5 miljard euro (4,7 miljard dollar) geboden voor 90 procent van de aandelen in BlackBerry. Fairfax zelf heeft al de overige 10 procent aandelen in handen. De komende zes weken volgt er een boekenonderzoek waarna wordt besloten of de overname definitief wordt doorgezet. Tot die tijd kunnen andere bedrijven ook nog een bod op BlackBerry doen.

Als BlackBerry definitief wordt overgenomen, verdwijnt het bedrijf van de beurs. Het bedrijf heeft de slag op de smartphonemarkt gemist en zag zich de afgelopen jaren voorbij gestreefd worden door Apple en Samsung. Ingrijpen was noodzakelijk en recent werd zelfs aangekondigd dat er nog eens 4500 banen, 40 procent van het overgebleven aantal banen, bij het bedrijf gingen verdwijnen. De ontslagronde is een gevolg van het besluit om de consumentenmarkt te verlaten en zich volledig te gaan richten op het bedrijfsleven.  Deze ontslagronde volgde op een eerdere ronde uit 2012 waarin ook al duizenden mensen hun baan verloren. In 2011 waren er al tweeduizend mensen ontslagen.

Als BlackBerry wordt overgenomen, dan is dat de tweede grote overname in de markt voor mobiele telefonie in korte tijd. Recent nam Microsoft ook al het Finse Nokia over.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-09-24T11:07:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.