EC onderzoekt verkoop Duitse E-Plus door KPN

Dit artikel delen:
Europese aanbesteding Europa vlaggen

De Europese Commissie stelt een vergaand onderzoek in naar de verkoop van de Duitse KPN-dochter E-Plus aan Telefónica. Volgens de commissie kan de samenvoeging van E-Plus en het Duitse deel van Telefónica de concurrentie op de Duitse markt voor mobiele telefonie verstoren. Het wil de gevolgen van de overname nader bestuderen.

De commissie stelt dat als de geplande overname doorgaat, twee van de vier Duitse mobiele telefoonnetwerken in elkaar geschoven worden. Telefonica is namelijk eigendom van aanbieder O2. De Commissie stelt dat er na de overname van E-Plus een bedrijf ontstaat (Telefonica, O2 en E-Plus) dat ongeveer even groot is als de twee grootste concurrenten samen, Deutsche Telekom en Vodafone. Dat zou de concurrentie op de Duitse markt kunnen verstoren.

De commissie heeft uiterlijk 90 werkdagen de tijd om de gevolgen van de overname te onderzoeken.  Daarna komt het met een eindoordeel. Uiterlijk 14 mei wordt bekendgemaakt of het toestemming geeft voor de overname.

Aandeelhouders

KPN kondigde in juli 2013 aan dat het de Duitse dochter E-Plus wil verkopen aan Telefonica. De verkoop zou het Nederlandse telecombedrijf in totaal 8,6 miljard euro opleveren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

uit het artikel: twee van de vier Duitse mobiele telefoonnetwerken in elkaar geschoven worden....

gevolg ervan:

er is geen echte concurrentie basis meer,

en dat gaat als gevolg geven......!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij KPN

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-12-20T16:56:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.