Claire-app verbetert rendement autobedrijven

Dit artikel delen:
Claire

Claire Automotive Support en Middenduin Automotive, beiden gevestigd in Nijkerk, gaan samenwerken om autobedrijven te ondersteunen bij het verbeteren van de omzet, rendement en klanttevredenheid in de aftersales. Samen lanceren ze ‘Claire’ , een revolutionaire online werkplaatsmanagementapplicatie waaraan vier jaar ontwikkeling is voorafgegaan. Claire staat voor Customer Loyalty Achieves Increasing Revenue Effect en is ontwikkeld als oplossing voor de jaarlijks teruglopende werkplaatsomzet bij autobedrijven.

De gedachte achter Claire is dat autobezitters niet willen betalen voor onnodige tijdsverspilling in de garagewerkplaats. Bovendien wordt transparantie verlangd met betrekking tot de gefactureerde onderhouds- of reparatiewerkzaamheden. De tijdsverspilling in de werkplaats wordt weggenomen omdat alle monteurs met een tablet werken.

Tablet en elektronische checklist

Deze tablets zijn voorzien van zelf ontwikkelde software. Daarmee wordt per onderhoudsbeurt of reparatie op een gestructureerde en gestandaardiseerde manier vermeld welke werkzaamheden aan de auto dienen te worden uitgevoerd. De tablet bevat tevens een elektronische checklist die moet worden doorlopen. Wenselijke of noodzakelijk uit te voeren werkzaamheden worden daarin vastgelegd en naar de serviceadviseur verzonden voor direct nader overleg met de klant. Zo worden onder andere de wachttijden van de monteurs op toestemming voor de uit te voeren (extra) werkzaamheden drastisch verminderd. Ook wordt de technische controle sterk verbeterd en is 'heen en weer geloop' tussen de receptie en de werkplaats niet meer nodig.

‘De praktijk in de afgelopen jaren heeft geleerd dat wij met behulp van Claire 30 tot 40 procent (tijd)verspilling in het werkplaatsproces hebben kunnen elimineren’, zegt Alex Visser, de bedenker van Claire en directeur van Claire Automotive Support. Omdat de tablet ook is voorzien van een camera wordt de klant tijdens de afstemming met de serviceadviseur, ook op afstand, online en real time voorzien van foto’s over de uit te voeren (extra) werkzaamheden. Dat verhoogt de transparantie van het advies en daarmee de klanttevredenheid. De klant krijgt hierdoor een beter inzicht in wat onmiddellijk aan werkzaamheden aan de auto dient te worden uitgevoerd en wat eventueel op een later tijdstip kan plaatsvinden. Maar ook kan de klant zo zijn kosten spreiden. Visser: ‘Wij willen van tevreden klanten enthousiaste klanten maken. Daarom moeten we als autobranche niet alleen vandaag goed zijn, maar óók morgen beter zijn.’

Omzet per onderhoudsbeurt

Voor Middenduin Automotive past Claire uitstekend binnen het dienstenaanbod waarmee zij ondernemers helpen om hun bedrijfsresultaat te verbeteren. ‘Want behalve de klant die zijn auto voor een onderhoudsbeurt heeft aangeboden is ook de eigenaar van het autobedrijf meer tevreden omdat zijn omzet per onderhoudsbeurt aantoonbaar toeneemt’, meent managing partner Max Paap. De technische implementatie van Claire wordt uitgevoerd door Claire Automotive Support. De procesimplementatie in de werkplaats neemt Middenduin Automotive voor zijn rekening.

Een goede procesimplementatie van de Claire Werkplaats Management Applicatie is een belangrijke succesfactor omdat het personeel in de werkplaats op een andere manier moet gaan denken en handelen bij de uitvoering van de onderhoud- en reparatiewerkzaamheden. Deze andere manier van werken wordt geborgd door de ondersteuning van Claire. In feite gaat het om verandermanagement en dat heeft niet alleen betrekking op de monteurs in de werkplaats. Dit geldt eveneens voor de serviceadviseur, magazijnmedewerker en receptiemedewerker, maar eigenlijk ook de directie.

Claire-film zakelijk

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-12-27T15:12:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.