VMware koopt Airwatch voor ruim 1 miljard dollar

Dit artikel delen:
Dollars

Leverancier van virtualisatie- en cloud-oplossingen VMware neemt voor 1,2 miljard dollar Airwatch over. Airwatch levert oplossingen voor het beheer en de beveiliging van mobiele apparatuur die zakelijk wordt gebruikt. VMware brengt het overgenomen bedrijf onder in de End User Computing Group en hoopt door de overname haar oplossingen voor het beheer van apparaten, applicaties en gebruikers binnen desktop- en mobiele omgevingen te versterken.

Vmware-ceo Pat Gelsinger: ' Door de overname voegen we een fundamenteel element toe aan ons end-user computing-portfolio. We stellen onze klanten in staat om hun mobiele medewerkers snel up en running te hebben, zonder afbreuk te doen aan de veiligheid.'

Airwatch is een private onderneming dat hoofdkantoor houdt in de Amerikaanse stad Atlanta. Die locatie wordt waarschijnlijk het middelpunt van de VMware's bedrijfsactiviteiten op het gebied van mobility. De overgenomen leverancier telt in totaal zestienhonderd medewerkers verspreid over negen vestigingen.

Nieuw bestuur

Het Airwatch-team blijft rapporteren aan oprichter en ceo John Marshall, dat als onderdeel van VMware’s End-User Computing groep, geleid wordt door Sanjay Poonen, executive vice president en general manager VMware.

Alan Dabbiere, medeoprichter en voorzitter van Airwatch, zal toezicht houden op een nieuw Airwatch-bestuur dat rapporteert aan Vmware-ceo Pat Gelsinger

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Onverwacht was dit zeker niet.
Citrix had al haar EMM( Enterprise Mobility Management) positie met overname van Zenprise sterker gemaakt dus de vraag was wat zou VMware doen!

Ik zou zeggen: let's start the (EMM) party.

Zenprise naar Citrix, Mobileiron naar Cisco, Airwatch naar VMware, waar blijft Microsoft? Of blijven die Mobiel als niche beschouwen?

Willem,
Citrix en VMware bieden een EMM-oplossing aan voor verschillende besturingsystemen. MS kent 1 besturingsysteem: Windows 8.x (en hierna Windows 9 etc)

Ik denk niet dat MS een Enterprise Mobility Management oplossing gaat aanbieden maar wel een Mobility Management oplossing voor haar Windows 8.x (en Windows 9 etc).
We zien al dat MS begonnen is met het toevoegen van verschillende modules aan haar SCCM.
Ik denk dat MS deze lijn gaat verder voortzetten als een clouddienst haar Azure.

Zeker een mooie acquisitie voor VMware die aansluit op hun strategie en de concurrentie met Citrix nog breder trekt. Samen met Cisco (MobileIron) nu toch wel de top 3 op dit gebied.

Willem> MobileIron werkt wel samen met Cisco, maar is niet overgenomen door Cisco. (MS heeft nog een kans:-).

Microsoft heeft het eigen "Intune" al.
Dat wordt continue verder uitgebreid.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-01-23T11:39:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.