CeBIT 2014

Samsung lanceert Cloud Print voor MKB

Dit artikel delen:

Samsung heeft op de ict-vakbeurs CeBIT 2014 de oplossing Cloud Print gepresenteerd, een oplossing voor zakelijk mobiel printen. Het technologieconcern zegt hiermee in te spelen op de behoefte onder kleine en middelgrote bedrijven aan mobiele printoplossingen. Voor Cloud Print is een app nodig die vanaf juni 2014 gratis te downloaden is via de Google Play Store en Samsung Apps. De iOS-versie van Samsung Cloud Print komt in de tweede helft van 2014 beschikbaar.

De app werkt met alle nieuwe Samsung NFC-printers, zoals de Xpress C1860 serie en de Xpress M2885 serie, die vanaf april verkrijgbaar zijn. Samsung Cloud Print wordt nog dit jaar in Korea, de Verenigde Staten en Europa geïntroduceerd.

Samsung Cloud Print maakt het mogelijk om met één druk op het scherm van mobiele apparatuur een document te printen. Het product is te gebruiken via de Samsung Cloud Print app en een reeks NFC-printers. De app ondersteunt Knox, het beveiligingssysteem dat door Samsung is ontwikkeld.

Mkb

Volgens Samsung maakt de printapp het makkelijk om prints te maken en te delen. Door contacten toe te voegen aan een smartphone, krijgen ook anderen toegang tot het delen en printen van documenten. Dankzij NFC is het mogelijk om tot twintig printers toe te voegen aan een smartphone.

Het Zuid-Koreaanse concern heeft dit jaar de focus gelegd op het ontwikkelen van oplossingen voor het midden- en kleinbedrijf (mkb). Volgens Samsung groeit daar de behoefte aan printoplossingen, maar hebben bedrijven te maken met teruglopende budgetten. Dit maakt de aanschaf van zakelijke printmanagementdiensten soms moeilijk. Het nieuwe Samsung Cloud Print richt zich met name op dit gat in de markt, aldus het bedrijf.

Roadmap

Samsung streeft ernaar om in 2015 nieuwe mobiele oplossingen te lanceren, onder de naam Display Copy. Hiermee kunnen gebruikers met de Cloud Print app eenvoudig documenten met andere apparaten delen. Dit werkt vanaf een groot aantal Samsung smartphones, tablets en zelfs tv's.

In 2016 wil Samsung via het nieuwe Cloud Platform klanten de mogelijkheid geven om op één plaats een groot aantal zakelijke printdiensten af te nemen. Het bedrijf verwacht dat wederverkopers, dienstverleners en systemintegrators hiervan profiteren, omdat zij gemakkelijker hun diensten kunnen aanbieden met behulp van het Samsung Cloud Platform.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-03-13T16:53:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.