Na PBLQ ook toezichthouder bij Rijndam

Maarten Hillenaar adviseert Visionsconnected

Voormalig Rijks-cio Maarten Hillenaar treedt toe tot de Advisory Board van Visionsconnected, leverancier van betrouwbare en veilige (cloud)diensten voor hd-videoconferencing en unified communication. Hillenaar is ook lid geworden van de raad van toezicht van revalidatiekliniek Rijndam en al eerder trad hij als principal consultant aan bij zijn oud-werkgever PBLQ/HEC.

‘Ik heb gekozen voor VisionsConnected vanwege de mensen, het innovatieve karakter van de organisatie en hun marktpotentie’, zegt Hillenaar over zijn nieuwe rol. ‘Ik vind het belangrijk na mijn vertrek als cio bij de Rijksoverheid verbinding te houden met nieuwe bewegingen in de ict-industrie en Visionsconnected biedt me die gelegenheid. Ik kan vanuit mijn kennis, ervaring en netwerk een prima rol spelen als sparringpartner.’

‘Ik ben zeer verheugd met de komst van Maarten Hillenaar’, zegt Visionsconnected-ceo Raymond Alves. ‘Hij is vanwege zijn brede ervaring en uitstekende netwerk een sterke aanwinst voor onze advisory board.’

Rijks-cio

Maarten Hillenaar was van 2009 tot 2014 directeur Informatiseringsbeleid Rijk bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). Als cio van de Rijksoverheid moest hij ervoor zorgen dat informatie en ict beter werden ingezet in de primaire en ondersteunende processen van de Rijksdienst. Speerpunten in zijn beleid waren de vergroting van de samenwerking op ict-gebied tussen ministeries, het werken vanuit één i-strategie, de betrokkenheid van het topmanagement en het realiseren van een robuuste informatie-infrastructuur, waarvan het terugdringen van het aantal rekencentra onderdeel is.

Hillenaar studeerde Rechten en Bestuurskunde en begon zijn carrière bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) waar hij Hoofd Informatiebeleid was. Daarna bekleedde hij functies bij Pinkroccade en Het Expertise Centrum (nu PBLQ HEC). Bij deze laatste organisatie treedt hij per 1 april 2014 in dienst als principal consultant.

Computable Awards 2014

Maarten Hillenaar zit ook in de jury van de Computable Awards 2014. De mogelijkheid om voor te dragen hiervoor is inmiddels gesloten. Deze week boog Hillenaar met zijn mede-juryleden zich over de in totaal 504 voordrachten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-03-21T09:45:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.