KPN: 4G-netwerk ruim binnen de tijd klaar

Dit artikel delen:

Telecomaanbieder KPN heeft de uitrol van zijn 4G-netwerk bijna volledig afgerond. Het bedrijf meldt dat het daarmee enkele maanden voorloopt op de oorspronkelijke planning. Veertien maanden geleden startte het met de aanpassing van het netwerk. Eerst werd de 3G-apparatuur vervangen voor 4G in de zendmasten rondom Amsterdam. Nu wordt in Vlissingen de laatste hand gelegd aan het landelijk dekkende 4G-netwerk.

Jacob Groote, directeur Mobiele Netwerken: 'We werken hard om 4G voor bijna heel Nederland te realiseren. Zo zijn de afgelopen periode wekelijks meer dan honderd sites omgezet naar 4G. En dat hebben vele honderden KPN-medewerkers voor elkaar gekregen. Een prestatie van internationale allure, durf ik te stellen.'

De vuurdoop voor het netwerk was de jaarwisseling van 2013 naar 2014. In de nieuwjaarsnacht werd 7,5 Terabyte verbruikt aan data. Het jaar ervoor was dat nog 6,1 Terabyte. Tijdens de jaarwisseling deden zich geen noemenswaardige storingen voor.

De operator besloot in juni 2013 de uitrol van het netwerk te versnellen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Oprecht knap werk die snelle vervanging, nu nog duidelijk krijgen wat de nieuwe diensten van 4 G zijn, want:

sneller is niet een nieuwe dienst, alleen maar in kortere termijn meer van het zelfde. :-(

Maarten, ik heb sinds kort dat ik 4G gebruik en ik vind het een enorme verbetering, niet zozeer door de snelheid, maar juist omdat de latency kleiner is en het laden van een pagina eerder begint.

En inderdaad, ze zijn nu als eerste klaar en denk ook wel dat ze dit zullen en kunnen verzilveren.

@Henri,

er zijn een stapel nieuwe en innoverende diensten te bedenken met 4G, die niet gebaseerd zijn op meer van het zelfde, maar wel op efficiëntere bedrijfsprocessen, zelf efficiënter bellen. Op die manier zouden ze wellicht als het al niet te laat is hun imploderende sms ontzet (99% winst) kunnen voorkomen dat er weer en weer (meer) mensen uitmoeten. Als je op een dienst 99% winst draait valt er bij krimp niet op te bezuinigen. Nieuwe diensten van KPN met 4G ik heb ze nog niet gezien, meer van het zelfde ja, net zo als jij ook aangeeft sneller, latency, misschien ook nog minder bit errors ja allemaal leuk, maar dat is het zelfde hokje, niet een ander hokje.

Chapeau KPN met 4G en nu inderdaad doorpakken met innoverende diensten die de snelheid gaan benutten. Ik merk dat $G wel voordelen heeft met sneller laden en minder latency, maar mijn gebruik is nog niet echt veranderd. Het is wel zo dat je minder wifi gebonden bent door 4G. Operators zouden meer moeten gaan samenwerken met dienstaanbieders om te innoveren. Naast spotify zijn er tal van andere diensten denkbaar.

@Willem

het gaat nog wel even duren voordat 4G: $G of €G wordt voor KPN -:)

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij KPN

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-03-27T16:12:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.