Rocom start door na faillissement

De Limburgse telecomdienstverlener Rocom maakt een doorstart. Na het faillissement op 7 april 2014 zijn de curator en directeur Robert van Rijswijck tot overeenstemming gekomen dat het bedrijf doorstart vanuit een nieuwe bv. Van Rijswijck blijft de enige aandeelhouder en financiert de doorstart uit eigen middelen. Vrijwel alle medewerkers behouden hun baan.

Van Rijswijck stelt dat hij met het nieuwe Rocom voor klanten met onderhoudsovereenkomsten alles in het werk stelt om het onderhoud voort te zetten. Het bedrijf blijft actief vanuit Venray.

Van Rijswijck over het faillissement: 'Het bedrijf is failliet gegaan doordat de telecommarkt sterk is veranderd.' Hij doelt op de verschuiving van de vraag van hardware naar diensten. Van Rijswijck: 'Eind 2013 hebben we een reorganisatie doorgevoerd om de organisatie in te richten op die veranderende markt. Die voorzieningen hebben te zwaar op de balans gedrukt.'

Het nieuwe bedrijf richt zich op telecomdiensten op basis van cloudtechnologie en virtuele telecomcentrales. Met de nieuwe financiering uit eigen middelen richt Van Rijswijck zich op werkplekautomatisering en telecomdiensten voor bedrijven van twintig tot vijfhonderd werkplekken in het zuid-oosten van Nederland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-04-15T17:18:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.