Entropia levert netwerk Amstel Gold Race

Netwerkleverancier gebruikt nieuw digitaal netwerk

Dit artikel delen:

Netwerkleverancier Entropia Digital verzorgt voor het zevende jaar op rij het communicatie-netwerk voor de wielerklassieker Amstel Gold Race. Het gaat onder meer om het netwerk voor radioverkeer vanuit de jurywagens naar de media, in jargon ook wel Radio Tour genoemd. Dit jaar wordt voor het eerst gebruik gemaakt van het nieuwe digitale Tetra-netwerk van de netwerkleverancier.

Tetra staat voor Terrestrial Trunked Radio. een digitale standaard voor radiocommunicatie die vooral gebruikt wordt door professionele gebruikers zoals politie en veiligheidsdiensten (C2000). Het netwerk bestaat uit Motorola hard- en software op basis van ip-technologie (Dimetra 8.2). KPN levert het onderhoud van het netwerk en onderhoudsdiensten voor de netwerk-apparatuur. De bedrijven hebben een tienjarige overeenkomst gesloten. Het netwerk moet ongeveer eind mei 2014 volledig dekkend zijn in Nederland.

Nu wordt in verschillende regio's al gebruik gemaakt van het netwerk. Bijvoorbeeld voor spraak- en datacommunicatie bestemd voor de zakelijke markt, zoals het openbaar vervoer, nutsbedrijven, ziekenhuizen, haven en industrie, transport, chemie, evenementen en beveiliging.

Analoog

Entropia Digital zet het kanaal van Radio Tour tijdens de Amstel Gold Race ook door naar de VHF-frequentie van de Koninklijke Nederlandse Wielerunie (KNWU). Zo kunnen scannerluisteraars, motorrijders en cameramensen die geen toegang hebben tot het netwerk ook analoog luisteren naar de berichten. Entropia levert soortgelijke diensten aan de organisatie van de Tour de France.

Het nieuwe Tetra-netwerk is een landelijk dekkend netwerk voor spraak en data in Vlaanderen en Nederland. 'Het bestaat uit tweehonderd Tetra-masten bestemd voor landelijke dekking en dubbele redundante IP Tetra switchen', licht het bedrijf toe.

Alle geografisch redundant gescheiden dubbel uitgeruste switches zijn eind 2013 door Motorola en KPN geïnstalleerd en opgeleverd. 'Het netwerk is uitgerust met hoge encryptie', aldus de netwerkleverancier.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-04-18T15:09:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.