Aantal tablets per bedrijf bijna verdubbeld

Dit artikel delen:
Groei

Het gebruik van zakelijke tablets neemt snel toe. Het aantal bedrijfsvestigingen waar zakelijke tablets worden gebruikt is 28 procent gegroeid ten opzichte van 2013. Het aantal tablets per locatie is bijna verdubbeld. Dat blijkt uit ruim 5500 interviews die Computer Profile de afgelopen zes maanden hield met Nederlandse bedrijfsvestigingen, met vijftig of meer werknemers, over het gebruik van eindgebruikersapparatuur.

De onderzoekers: 'Veruit de belangrijkste leverancier van zakelijk gebruikte tablets is Apple. Van alle geïnventariseerde tablets is ruim acht op de tien tablets een iPad 1, 2 of 3. Samsung heeft een aandeel van 9 procent. Alle andere fabrikanten hebben op de zakelijke markt een aandeel van 3 procent of lager.'

Computer Profile: 'Eind 2010, ongeveer een half jaar na de introductie van de iPad in Nederland, werden zakelijke tablets (verstrekt door de werkgever red.) door slechts 1 procent van de bedrijfsvestigingen met ten minste vijftig medewerkers gebruikt. Aan het einde van 2011 was dat al met 9 procentpunt gestegen. In de loop van 2012 is het aantal locaties verder gegroeid met 7,5 procentpunt.

ICT en onderwijs

Volgens de onderzoekers was de groei van zakleijk gebruikte tablets in de afgelopen twaalf maanden circa 5 procent. De groei was het grootst bij bedrijfsvestigingen met meer dan 2500 werknemers en in de publieke sector. 'Branches met een relatief snelle groei in het aantal locaties met zakelijke tablets zijn de ict-sector en het onderwijs', aldus de onderzoekers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-04-22T16:48:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.