T-Mobile test 4G-masten op evenementen

Dit artikel delen:

Telecom- en internetaanbieder T-Mobile meldt dat het een proef met tijdelijke 4G-masten succesvol heeft afgerond. Tijdens muziekfestival Paaspop en de wielerwedstrijd Amstel Gold Race zijn tijdelijke 4G-masten ingezet. Volgens de telecomaanbieder hebben klanten door de masten stabieler en sneller mobiel internet.

T-Mobile: 'De tijdelijke masten maken van dezelfde, geïntegreerde techniek gebruik die wordt ingezet bij de modernisering van ons netwerk. Ze zijn ook geschikt om het 2G en 3G-netwerk voor klanten te versterken.'

De telecomaanbieder gaat de tijdelijke masten de komende periode inzetten op tientallen festivals, zoals 17 en 18 mei op het Pasha Festival in Amsterdam. T-Mobile zegt de eerste Nederlandse provider te zijn die tijdelijke 4G-masten inzet op evenementen.

Directeur technologie bij T-Mobile, Lampros Iskos: 'We zetten regelmatig extra mobiele capaciteit in om klanten ook op evenementen van goed mobiel internet te voorzien, maar deze zijn voortaan ook voorzien van 4G-technologie. Met 4G krijgen onze klanten stabieler en sneller mobiel internet. Door extra 4G in te zetten op festivals en evenementen kunnen meer klanten hiervan profiteren. Omdat we alle klanten met een geschikt toestel gratis toegang geven tot 4G ontlasten we bovendien het 3G-netwerk en wordt dat ook beter bereikbaar.'

3 wijzigingen in netwerk

T-Mobile voert momenteel op drie onderdelen wijzigingen door in het netwerk. Ten eerste worden verbeteringen doorgevoerd op het 3G-netwerk, die moeten het bereik binnenshuis verbeteren. Daarnaast bouwt de aanbieder een geheel nieuw 4G-netwerk op. Ook verbetert het bedrijf het mobiele bereik op drukke plaatsen, zoals in voetbalstadions en tijdens evenementen.

Met 4,3 miljoen klanten is T-Mobile Nederland, onderdeel van Deutsche Telekom, één van de grootste mobiele telecommunicatiebedrijven voor consumenten en zakelijke klanten in Nederland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-05-16T14:23:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.