Nedis koopt boedel failliet Sweex op

Dit artikel delen:
Handen schudden

De boedel van de Nederlandse hardwareleverancier Sweex is opgekocht door Nedis. Die groothandel voor consumentenelektronica en -accessoires, koopt de merknaam, voorraad en het klantenbestand van de in april 2014 failliet verklaarde leverancier. ‘Wij willen Sweex nieuw leven inblazen: we hebben de handelsnaam gekocht, de merkregistraties, het klantenbestand, het artwork, de packaging enzovoort. We nemen ook de huidige voorraad over,’ vertelt Richard den Dool, chief commercial officer van Nedis aan zakenblad Quote.

Als eerste zal Nedis de huidige klanten van Sweex beleveren en de relaties herstellen. 'We hebben afgelopen week ook al voor een getal van meer dan zeven cijfers aan nieuwe orders in Azië uitgezet om de voorraad aan te vullen. En we zijn bezig om het assortiment uit te bouwen, mede op basis van het werk dat ze de laatste maanden bij Sweex hebben uitgevoerd om het merk te redden', Aldus Den Dool. De productlijn bestaat nu nog uit honderddertig producten, de nieuwe eigenaar zet er in ieder geval nog eens honderdvijftig bij om het aanbod te vergroten en een sterke leverancier op te tuigen.

Sweex-eigenaar Leon Planken vroeg in april 2014 faillissement aan. De hoge kosten voor de retourzendingen van smartphone en tablets van dochteronderneming Yarvik werden het bedrijf uit Delft fataal. Ook zou slecht management Sweex de kop hebben gekost.

Yarvik

In 2012 startte Sweex met de levering van Yarvik-smartphones en -tablets, maar het bedrijf verkeek zich op de retourzendingen van die producten. In totaal werd ongeveer 15 procent teruggestuurd en omdat de kosten per exemplaar tussen de vijftig en zestig euro lagen, ontstond er in de loop der tijd een onoverkoombare kostenpost van vier miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-05-16T15:48:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.