Surface Pro 3 moet laptop overbodig maken

Dit artikel delen:

Microsoft introduceert de Surface Pro 3. Deze tablet-pc moet de laptop overbodig maken. Volgens Microsoft heeft 96 procent van de tablet-bezitters ook een laptop. In de filosofie van Microsoft maakt de Surface Pro 3, die een toetsenbord heeft en is ingericht op zakelijk gebruik, een einde aan de situatie waarin mensen een tablet en laptop naast elkaar gebruiken.

Het scherm van de Surface Pro 3 heeft een diagonaal van 12 inch. De populaire iPad van Apple meet 5 centimeter minder ( 9,7 inch).

Microsoft is van mening dat de koper van de Pro 3 geen laptop meer nodig heeft. 

De meest luxe uitvoering van de Pro 3 is uitgerust met een Core i7-processor van Intel. De machine kan tot 8 GB aan ram-geheugen aan en heeft een maximum-opslagcapaciteit van 512 GB. De batterij moet het bij normaal gebruik negen uur uithouden.

Microsoft stelt dat de ergonomie van het toestenbord is verbeterd en levert een pen (stylus) mee om via softwareconversie menselijk handschrift om te zetten naar digitale tekst.

3 keer scheepsrecht?

Microsoft hoopt met de nieuwe tablet-pc aansluiting te vinden op de tablet-markt. De introductie van de eerste Surface-tablet liep uit op een fiasco. De leverancier moest 900 miljoen euro afschrijven op de voorraden van de Surface RT tablet door tegenvallende verkoopcijfers.

Microsoft was tot nu toe geen serieuze concurrent van Apple (iPad) en voor het Google-besturingssysteem Android geschikte tablets van leveranciers als Samsung en Acer.

De leveranciers richt zich op organisaties die de tablet willen koppelen aan ict-omgevingen die Microsoft-software gebruiken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Ik ben benieuwd naar de mening van de schrijver en lezers of een hybride device (tablet en laptop) daadwerkelijk succesvol wordt. Worden met dit soort apparaten het beste van beide kampen verenigd of juist de slechte kanten?

Victor, Microsoft richt zich op de zakenlijke gebruikers.
Een office paket, email programma en webbrowser is alles wat die nodig hebben.
Spelletjes en aanverwante flauwekul is niet nodig
De Transformer van Asus (als ik het wel heb) richt zich daar ook op.

Ik zou me niet verbazen als Microsoft voor de genoemde doelgroep gelijk gaat krijgen.
Dit uiteraard even los van of iedereen dan maar voor een Surface moet kiezen... alternatieven te over lijkt me.

@Victor: De vragen stellen is de vraag beantwoorden...

De zakelijke markt is erg conservatief wat betreft gebruik van laptops en tablets. Windows 8 ben ik zelf nog nergens tegen gekomen. Denk dat het nog jaren duurt voordat de zakelijke laptop vervangen gaat worden voor een tablet.

Ik heb een Galaxy Note 3, geen tablet, wel een laptop en dan vraag ik me een paar dingen toch wel een beetje af. Video en flash presentaties zie ik nog wel eens haperen op tablets terwijl daar op een laptop weinig problemen oplevert.

Vanuit professioneel oogpunt ben ik altijd in staat overal te werken en productief te zijn, iets wat ik soms met een tablet zeker niet altijd kan en ik zie dat mensen soms wel eens erg afhankelijk kunnen worden van cloudtechnieken.

Met een laptop heb ik doorgaans weinig tot geen bandbreedte problemen, iets wat ik elder dus wel telkens zie opduiken. Neen, soms heeft een gebruiker geen enkele invloed op bottlenecks die elders liggen. Wel last. Doorgaans geloof ik overigens wel dat dergelijk besproken technieken hier goed gaan natuurlijk

Sec zakelijk gezien heb ik een tablet geprobeerd en waarom zou ik extra onderdelen aan moeten schaffen en mee moeten nemen als ik graag een keyboard gebruik i.c.m. een tablet. Overigens, ik hou van een groot scherm. Telkens 'gedoe' met een groter type tablet het ergens door of op te laten steunen. I know. Persoonlijke overweging. Doe mij maar gewoon een laptop. Niet onbelangrijk de prijsverschillen natuurlijk.

Bevalt best.

Tablet != Laptop

Mijn vrouw en kinderen en ikzelf gebruik een tablet in de woonkamer. Om iets te kijken of het internet te consumeren of mogelijk een spelletje te spelen. Een tablet zakelijk mist inderdaad vaak een toetsenbord.

Maar de filosofie van Microsoft klopt gewoon niet. Een tablet met toetsenbord is geen volledige laptop vervanger, en een tablet als laptop vervanger is geen tablet zoals deze een groot deel van de tijd gebruikt wordt.

Waarom werd de tablet zo populair? Omdat het iets dus beter doet dan een telefoon en dan een laptop. Anders hadden goede laptops wel de woonkamer veroverd en was de tablet geen succes geworden.

Een toetsenbord in de "kaft" is echt wel een goede toevoeging, briljant zelfs en Surface was de eerste die het breed heeft ingezet. Maar een tablet aanpassen om ook een laptop te vervangen is gewoon niet slim. Zo'n tablet wordt te zwaar.

Is er wel een doelgroep? Zeker, maar het is niet de massa. Dus surface 3 een wild succes? Ik geloof er niets van.

Mooie gedachte van MS Mobile en Cloud first, maar ze missen steeds het punt. Windows Phone 8 is ook al zoiets, het werkt wel, maar gewoon niet goed genoeg en hybride zuigt. Of het nu gaat om cloud computing, tablet/laptop/desktop, touch / niet touch. Hybride zuigt.

Heb je ooit een succesvol voertuig gezien dat rijdt en vaart? Hybride is gewoon consessies doen en nooit uitblinken.

MS doet zijn best maar valt overal buiten de boot.

Dat hele concept van Software / Devices / Services is in mijn ogen nog steeds een fail.

Microsoft is op de weg terug. De Surface Pro 3 slaat de spijker op zijn kop wat mij betreft. Inderdaad een volwaardige laptop maar ook prettig om tablet-wise mee op de bank te zitten. Het is wat mij betreft het beste van both worlds geworden. Maar het blijft een persoonlijk iets natuurlijk. Er hoeft voor mij niets meer tussen een volwaardige productief device als de Surface Pro 3 en bijvoorbeeld mijn HTC One M8. De tablet blijft liggen merk ik nu...

P.S. @NumoQuest: Flash, Java, Silverlight en andere plugins verliezen in hoog tempo terrein. HTML5 en aanverwandten maken dit soort plugins volkomen overbodig. YouTube speelt nu ook by default video's af zonder plugins mbv HTML5. Ook op mijn desktop heb ik dergelijke plugins uitgeschakeld. Niet alleen omdat ze overbodig zijn maar ook ivm security risico's.

Naast dat het scherm veel werk op laptops simpelweg te klein is, zijn de specs ook niet echt top of the line. Al ben ik wel benieuwd wélke i7 er dan in zou gaan. Vaak zie je de i7-4500U, en die doet het heel slecht in de benchmarks.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-05-21T11:59:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.