BT haalt Reuters-order binnen ten koste van Equant

De verschaffer van financiële informatie Reuters neemt de komende acht jaar zijn netwerkdiensten af bij BT. Daarnaast verstevigt het telecomconcern zijn positie in de financiële wereld door netwerkdienstverlener Radianz over te nemen van Reuters.

De uitbestedingopdracht van Reuters is met een waarde van drie miljard dollar de grootste opdracht die BT ooit heeft weten binnen te halen. De op één na grootste opdracht betreft een spraak- en datanetwerk voor Unilever waarmee één miljard dollar gemoeid is. BT en Reuters zijn ook overeengekomen dat eerstgenoemde de in New York gevestigde dienstverlener Radianz overneemt voor 175 miljoen dollar. Het heeft lang geduurd voordat deze overeenkomst rond was.

 

In oktober 2004 maakte BT al bekend dat de twee bedrijven onderhandelden over het uitbestedingscontract en de overname. Reuters kocht in oktober 2004 de mede-initiatiefnemer van Radianz Equant uit voor 110 miljoen dollar. Reuters en Equant waren deze activiteit in 2000 gestart.
BT hoopt met de overname van Radianz op nieuwe kansen in de financiële wereld. Er werken 880 mensen, die gespecialiseerd zijn in netwerkdiensten voor financiële instellingen. Het bedrijf heeft onder andere Merrill Lynch, Goldman Sachs en de New York Stock Exchange als klant. BT verwacht dat de omzet van Radianz dit jaar al 60 procent hoger ligt dan de honderd miljoen dollar van een jaar eerder. BT wil dat komend jaar nog eens verdubbelen.

De overname van Radianz is de derde grote acquisitie van BT de afgelopen tijd. In november 2004 kocht het concern de verliesmakende netwerkdienstverlener Infonet voor 965 miljoen dollar. Eind dat jaar volgde de overname van de Italiaanse netwerkdienstverlener Albacom, waar BT tot dan toe een minderheidsbelang in had.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-03-15T15:15:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.