Belgacom stoot NL-activiteiten Scarlet af

Nieuw bedrijf gaat verder onder de naam Stipte

Dit artikel delen:
Handen schudden

Telecomaanbieder Belgacom stoot de Nederlandse activiteiten van telecomleverancier en aanbieder van internet en televisie-diensten, Scarlet, af. De nieuwe eigenaar Mathijs Kamp heeft de activiteiten overgenomen via een management buy-out en wijzigt de naam in Stipte. Kamp kiest voor een andere koers dan die van prijsvechter en wil van het nieuwe bedrijf een aanbieder van interactieve diensten (telefoon, internet, tv en mobiel) in een hoger segment maken.

Financiële details van die transactie zijn niet bekendgemaakt. Volgens Stipte brengt Belgacom de deelname in internationale activiteiten terug en is dit het moment om weer op eigen benen te staan. Via een reorganisatie is de Scarlet-organisatie aangepast op de activiteiten van het nieuwe zelfstandige bedrijf met de nieuwe naam. Daarbij zijn banen geschrapt, maar de directie wil niet kwijt om hoeveel mensen dat gaat.

Bij de nieuwe organisatie werken 25 mensen. De installatie voor Nederlandse klanten is uitbesteed aan Computer Begeleiding in Almere. Zij leveren installatie-diensten voor het aanbod van internet, digitale televisie en telefonie in het hoogste segment (VIP-aanbod) van Stipte. Het bedrijf hoopt zo de druk op de helpdesk te verminderen en de dienstverlening te verbeteren. Kamp vertelt dat medewerkers samenwerken in klanten-teams. In die teams zijn alle nodige disciplines ondergebracht en ze werken vanaf één fysieke plek. 'Daardoor is de dienstverlening veel gerichter en effectiever dan voorheen', stelt de directeur.

Stipte wil een kwaliteitsslag maken met het aanbod van gecombineerde (mobiele) telefonie, internet en digitale televisie. Kamp: 'Internet en telefonie worden steeds meer een zogenaamde ‘commodity’, vergelijkbaar met water uit de kraan. (..) gelijktijdig zie je een verregaande integratie van tv en internet waardoor de functie van de traditionele televisie steeds breder en steeds interactiever wordt. Ik voorspel dat het tv-scherm de ultieme toegang gaat bieden tot entertainment, informatie en communicatie.'

Belgacom

Scarlet werd in 2008 voor 175 miljoen euro overgenomen door de Belgische telecomreus Belgacom. Die overname was Belgacom vooral te doen om de Belgische activiteiten van Scarlet - dat voor het overgrote deel uit het voormalige KPN België bestond.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij KPN

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-06-02T10:04:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.