Rode kaart dreigt voor websites van de FIFA

Dit artikel delen:

Nu het WK voetbal in Brazilië daadwerkelijk van start is gegaan, breken spannende tijden aan voor de fans. Om hun teams en favoriete spelers goed te kunnen volgen, zullen velen van hen de wedstrijden, scores en rankings online willen volgen. Daarbij zullen zij met name een beroep doen op de website van de FIFA. Application performance management-specialist Compuware verwacht echter dat de internet- en mobiele site van de FIFA de enorme aantallen bezoekers tijdens het WK niet zal kunnen verwerken. Een rode kaart dreigt voor de wereldwijde voetbalbond.

Compuware heeft met zijn dynaTrace Ajax Edition-monitoringtool zowel de desktop- als de mobiele websites van de FIFA geanalyseerd. Daarmee kan het bedrijf een realistische inschatting maken van de gebruikerservaring die fans de komende weken op deze sites mogen verwachten. Compuware vreest dat veel fans iedere keer dat zij deze sites bezoeken erg teleurgesteld zullen worden. In bijgaande figuur zijn de resultaten van de analyse van Compuware weergegeven.

Hierbij heeft Compuware een vergelijking gemaakt ten opzichte van de meetresultaten rond het WK van 2010. Hoewel de tijd die nodig is om een pagina op de desktop site te laden is gehalveerd, is deze versnelling vooral te danken aan verbeteringen in enerzijds de gebruikte webbrowsers en anderzijds de internetaansluitingen waarover veel fans beschikken, en niet zozeer aan de website van deFIFA zelf. De mobiele website van de FIFA blijkt bovendien beduidend trager dan de desktopversie, zelfs wanneer deze wordt getest in een WiFi-omgeving en dus niet via een 3G- of 4G-connectie. Opmerkelijk hierbij is dat de FIFA de gemiddelde omvang van zijn webpagina’s de afgelopen vier jaar heeft verdubbeld.

Verslechtering van prestaties

Deze analyse van de websites van de FIFA is gemaakt voordat het WK daadwerkelijk van start is gegaan. Een aanzienlijke verslechtering van de prestaties van zowel de desktop- als de mobiele site is te verwachten vanaf de start van het toernooi. Fans die op kantoor of onderweg resultaten van wedstrijden of ranglijsten willen bekijken, zullen geconfronteerd worden met erg lange laadtijden per pagina, voorspelt Compuware.

Compuware zal tijdens het WK continu de prestaties van de FIFA-websites monitoren en hier regelmatig rapportages over uitbrengen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-06-13T16:04:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.