KPN vergroot 4G-netwerk via extra frequentie

Dit artikel delen:

Telecomaanbieder KPN gaat vanaf 1 juli 2014 de capaciteit en snelheid van het 4G-netwerk vergroten. Dat doet de leverancier door 4G te verspreiden via de 1800MHz-frequentie. Dat gebeurt eerst in Amsterdam, Schiphol, Rotterdam, Utrecht, Den Haag en Eindhoven. Later volgen andere steden. Uiteindelijk moet een landelijk dekkend aanbod van supersnel 4G (LTE Advanced) ontstaan dat via verschillende frequenties loopt.

Voor het nagenoeg landelijk dekkende 4G-netwerk dat KPN begin 2014 opleverde, maakt het bedrijf gebruik van de 800MHz-frequentie. Door daarnaast 4G via de 1800MHz-band te leveren, vergroot KPN de snelheid en capaciteit van het 4G-netwerk.

Om ook in de toekomst aan de groeiende vraag naar snelle dataverbindingen van zakelijke klanten en consumenten te voorzien, zet KPN in op een stapeling van beide 4G frequenties (800MHz en 1800MHz frequenties). Dat moet in de toekomst downloadsnelheden van wel 200Mbps mogelijk maken.

Zo ver is het nog niet; de huidige smartphones zijn nog niet uitgerust om 4G tegelijkertijd via beide frequenties te ontvangen. Maar het is duidelijk dat KPN, net als een aantal concurrenten overigens, in de richting van supersnel 4G beweegt. De leverancier noemt dat LTE Advanced.

KPN krijgt bij de ingebruikname van de nieuwe 4G-frequentie hulp van Ericsson. Dat bedrijf levert het radiogedeelte van het netwerk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Technisch gezien leuk, wat mist zijn echter de diensten die specifiek 4G zijn en bv niet met 3 G kunnen.

Dat is in tegenstelling wat nu nog geboden wordt, meer of sneller nog steeds niet bedacht en al helemaal nog niet geboden door de 4G providers.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-06-17T16:57:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.