KPN: verkoop E-Plus in derde kwartaal afgerond

Dit artikel delen:

KPN verwacht de verkoop van het Duitse dochterbedrijf E-Plus in het derde kwartaal van 2014 af te ronden. Daarmee krijgt het telecombedrijf naast ruim 5 miljard euro in contanten ook 20,5 procent van Telefónica Duitsland in handen. In totaal moet de deal 8,6 miljard euro opleveren. Het grootste deel van dat geld wordt gebruikt om de balans te versterken. Daarnaast wil het bedrijf weer dividend gaan uitkeren aan aandeelhouders. KPN meldt de verwachting nadat 2 juli 2014 bekend werd dat de Europese Commissie de overname van KPN-dochter E-Plus door Telefónica voorlopig heeft goedgekeurd

Er zijn wel voorwaarden gesteld aan de transactie. Om ervoor te zorgen dat er voldoende concurrentie op de Duitse markt blijft bestaan, moet Telefónica Duitsland 30 procent van zijn netwerkcapaciteit verkopen aan één tot drie partijen die niet over een eigen netwerk beschikken. Telefónica Duitsland heeft namelijk het plan om E-Plus samen te voegen met dochterbedrijf O2 en daardoor zal volgens de toezichthouders een te groot machtsblok ontstaan.

KPN meldt dat Telefónica Duitsland een overeenkomst heeft gesloten met mobiele aanbieder Drillisch. Daarin staat dat na afronding van de transactie, 20 procent van de totale netwerkcapaciteit wordt verkocht via een mobile bitstream access model. Daarbij wordt een vast deel van het netwerkspectrum beschikbaar gesteld voor de diensten van de afnemende partij. Volgens KPN heeft Drillisch daarnaast het recht om nog eens tot 10 procent van de totale netwerkcapaciteit te kopen van Telefónica Deutschland.

Blok tevreden

Eelco Blok, ceo van KPN reageert: 'We zijn tevreden dat de verkoop van E-Plus voorwaardelijk is goedgekeurd door de Europese Commissie en zien dit als een belangrijke mijlpaal voor ons bedrijf en de Europese telecomsector als geheel. Dit stelt ons in staat een duurzaam en groeiend dividend te betalen, gecombineerd met een solide financieel profiel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-07-03T11:24:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.