Vodafone neemt Lync-specialist Nexct over

Dit artikel delen:

Vodafone Nederland heeft it-dienstverlener Nexct overgenomen. Dit Amstelveense bedrijf is een specialist in het implementeren van unified communications-diensten op basis van Microsoft Lync, zoals chatten, video conferencing en het op afstand delen van documenten. Volgens Vodafone neemt de vraag naar Microsoft Lync-diensten nog steeds toe door de stijgende populariteit van het nieuwe werken. Alle circa 35 medewerkers van Nexct gaan over naar Vodafone Nederland.

De overname van Nexct noemt Vodafone een belangrijke volgende stap in zijn strategie om het aanbod van vaste en mobiele zakelijke telecomdiensten verder te integreren en uit te breiden. In 2006 nam het The Network Factory over, waardoor zakelijke klanten ook voor vaste diensten bij Vodafone terecht konden. In 2010 en 2011 ging de telecomprovider samenwerkingen aan met Eurofiber en Reggefiber, voor de uitrol van vaste glasvezeldiensten naar bedrijven en consumenten (Vodafone Thuis).

In 2012 volgde de overname van TeleSpectrum, waarmee Vodafone de ambitie heeft om in 2015 marktleider in hosted telefonie te zijn. Vorig jaar breidde Vodafone zijn positie in vaste triple play-breedbanddiensten (internet, televisie, telefonie) voor consumenten uit met de overname van Wiericke.

Unified communications

Momenteel bestaat een belangrijk deel van alle unified communications-verkopen op de zakelijke markt uit Microsoft Lync-diensten. Vodafone verwacht dat dit de komende jaren verder stijgt en het bedrijf stelt dat het deze diensten door de overname van Nexct nu volledig in eigen beheer aanbieden. Het telecombedrijf wijst er wel op dat het zich vooralsnog primair op het grootzakelijke segment (organisaties met meer dan 500 werknemers) richt. 

Unified communications staat voor het geïntegreerd gebruikmaken van alle mogelijke communicatiemiddelen op alle beschikbare apparatuur, zowel vast als mobiel en zowel op als buiten kantoor. Dankzij deze technologische ontwikkeling kunnen bedrijven hun werknemers plaats- en tijdonafhankelijk laten werken, ook bekend als het nieuwe werken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-07-10T22:24:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.