AVIS biedt Wi-Fi voor zakelijk reiziger

Dit artikel delen:

Avis Car Rental, een van de grootste autoverhuurbedrijven ter wereld, kondigt de introductie aan van mobiel Wi-Fi in zijn huurauto’s op twaalf markten binnen Europa. Klanten kunnen in Europa rekenen op 1 GB per dag internettoegang voor tien euro per dag, beweert het bedrijf. De dienst wordt aangeboden in de Benelux, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Tsjechië, Portugal, Spanje, Italië en Groot-Brittannië.

Het mobiele Wi-Fi apparaat in de huurauto's maakt het mogelijk om tot vijf apparaten tegelijk te koppelen. Dit kunnen bijvoorbeeld smartphones, tablets, laptops of e-readers zijn. Het compacte en draagbare Wi-Fi apparaat kan, zonder dat de verbinding onderbroken wordt, meegenomen worden uit de huurauto naar bijvoorbeeld een hotel of een vergadering.

Het apparaat biedt een snelle verbinding tot 21.6 Mbps. Volgens het autoverhuurbedrijf hebben reizigers onderweg met Avis mobiel Wi-Fi ook verbinding wanneer ze de grens over rijden, zonder hoge roaming tarieven. Dat is volgens Avis een primeur voor de autoverhuurindustrie.

Volgens Avis maken elk jaar reizigers 4,7 miljoen zakenreizen (bron: Nbtc-Nipo Research) naar het buitenland. Europese zakenreizigers zouden alleen al in 2012 meer dan vijf miljoen euro aan mobiel internet hebben gespendeerd. Avis verwacht dan ook in een behoefte te voorzien met zijn Wi-Fi-dienst. 

Specificaties

 - Mobiele Wi-Fi provider: XCom Mobile.

- Frequentie: HSDPA/HSUPA/UMTS 850/900/1900/2100MHz; GSM/GPRS/EDGE 850/900/1800/1900MHz

- Snelheid: HSPA+: Download: 21.6Mbps, Upload 5.76Mbps

- Wi-Fi: Wi-Fi Standard: 802.11 b/g; Wi-Fi Security: WEP/WPA/WPA2/WAPI

- Batterij: 1500mAh

- Standby-tijd/werktijd: 100 uur/ 3-4 uur

- USB Interface Type: MicroUSB USB 2.0 HIGH SPEED

- Geheugen: 128MB

- RAM: 64MB

- Download-limiet: 1GB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-07-16T12:53:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.