Vodafone verhuist ICT naar Interconnect

Telecomaanbieder Vodafone Nederland heeft een groot deel van zijn ict-omgeving overgeplaatst naar het datacenter van Interconnect in Eindhoven. Daar huurt Vodafone 'dedicated' datacenterruimte voor netwerkapparatuur. De grootte van het vloeroppervlak en de duur van de overeenkomst zijn niet bekendgemaakt. Vodafone heeft zijn ict momenteel verspreid over twaalf datacenterruimten en wil dat aantal de komende jaren terugbrengen tot drie datacenters.

Vodafone Nederland is ruim twee jaar geleden gestart met de zoektocht naar een datacenter dat aansluit op de langetermijnstrategie. Na uitgebreid overleg is gekozen voor co-locatie bij Interconnect. In het datacenter is ruimte om de capaciteit te verdubbelen, vertelt een woordvoerder van Interconnect.

Het Eindhovense datacenter heeft een volledig redundante, gescheiden en uitbreidbare stroomvoorziening. Interconnect: 'Door een aansluiting op twee aparte feeds, twee transformatoren en twee generatoren per zaal is 2N redundantie een feit.' Het datacenter is bovendien Tier III gecertificeerd.

Superswitch

Eind juni 2014 meldde Vodafone dat het bouwt aan 'superswitch' in Eindhoven. 'Het nieuwe knooppunt heeft een flexibele capaciteit en kan in het geval van grote incidenten volledig overgenomen worden door centrales op andere locaties.' 

Bij een brand in een knooppunt in Rotterdam in 2012 lag een deel van het netwerk plat. Na onderzoek van het Agentschap Telecom bleek dat de primaire servers en de back-up-systemen in dezelfde ruimte stonden. Vodafone heeft na die brand besloten om het netwerk versneld te verbeteren.

Vodafone wil door de nieuwe inrichting van zijn netwerkapparatuur en ict de impact van grote storingen voorkomen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-07-24T16:20:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.