'Android heeft recordaandeel smartphonemarkt'

Dit artikel delen:

84,6 procent van de smartphones die in het tweede kwartaal van 2014 zijn verkocht, heeft een Android-besturingssysteem. Daarmee heeft Google een record-aandeel van de smartphone-markt in handen. De groei gaat ten koste van Apple's iOS dat in die periode zijn aandeel zag teruglopen van 13,4 procent in 2013 naar 11,9 procent in het tweede kwartaal van 2014. Dat concludeert marktanalist Strategy Analytics.

De analisten stellen dat de groei van Android ten koste gaat van het marktaandeel van Apple iOS, Blackberry en Micrsoft's Windows Phone. Het aantal verkochte smartphones met het Android-besturingssysteem steeg van 186.8 miljoen in 2013 naar 249,6 miljoen stuks in 2014. Dat is ruim zeven keer het aantal telefoons met een iOS van Apple (35,2 miljoen).

De analisten stellen dat de groei van de Android-toestellen vooral wordt aangejaagd door de vraag naar goedkope smartphones in China, India en Afrika. De onderzoekers zien de introductie van Apple-smartphones met grote schermen als een mogelijke bedreiging voor de dominantie van Google. Ze verwachten dat een deel van de Android gebruikers de komende zes maanden zal overstappen naar de nieuwe toestellen van Apple.

De wereldwijde verkoop van smartphones groeide vergeleken met een jaar eerder met 27 procent (van 233 naar 295 miljoen stuks). Hoewel die groei het laagste is in de afgelopen vijf jaar blijven Azië en Afrika de zwakke groei in de VS en Europa compenseren.

Samsung

De cijfers komen overeen met getallen die andere analisten bekendmaakten. Eerder meldde onderzoekers van IDC dat Samsung's marktaandeel is gegroeid van 25,2 naar 32,3 procent.

Strategy Analytics verwacht dat het aantal smartphone-gebruikers eind 2015 op uitkomst op 2,5 miljard mensen wereldwijd. Dat aantal zal onder andere bereikt worden door een sterke groei in Azië, verwachten de onderzoekers. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-07-31T17:10:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.