Microsoft kiest Opera Mini als telefoonbrowser

Dit artikel delen:

Opera Mini wordt de standaard webbrowser voor de Nokia-telefoons van Microsoft. In dit kader neemt het Noorse Opera Software de browserontwikkelafdeling van Nokia over. De licentie-overeenkomst beslaat de mobiele telefoons die zijn gebaseerd op de Series 30+, Series 40 en de Asha-softwareplatforms. Nieuwe telefoons worden standaard uitgerust met Opera Mini; de gebruikers van de huidige telefoons, die draaien op de Xpress-browers, worden aangemoedigd over te stappen naar de Opera Mini-browser. Dit meldt het Noorse bedrijf Opera Software.

Volgens het Belgische ict-vakblad Datanews gaat het niet om de Nokia Lumia smartphones die zijn uitgerust met Internet Explorer. Maar wel om de toestellen in de Asha-productlijn en de zogenaamde feature phones: gsm’s waarmee vaak een basis-internetverbinding kan worden gemaakt.

Opera Mini is een populaire webbrowser die bijna op elke mobiele telefoon kan draaien. Opera Software (omzet circa vijfhonderd miljoen dollar) claimt wereldwijd zo'n tweehonderdmiljoen gebruikers te hebben, waarvan honderd miljoen Android-smartphone-bezitters. Het contract met Microsoft is direct winstgevend, aldus algemeen directeur Lars Boilsesen tegen Reuters.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-08-21T11:46:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.