Managed hosting door True

Microsoft kiest Opera Mini als telefoonbrowser

 

Opera Mini wordt de standaard webbrowser voor de Nokia-telefoons van Microsoft. In dit kader neemt het Noorse Opera Software de browserontwikkelafdeling van Nokia over. De licentie-overeenkomst beslaat de mobiele telefoons die zijn gebaseerd op de Series 30+, Series 40 en de Asha-softwareplatforms. Nieuwe telefoons worden standaard uitgerust met Opera Mini; de gebruikers van de huidige telefoons, die draaien op de Xpress-browers, worden aangemoedigd over te stappen naar de Opera Mini-browser. Dit meldt het Noorse bedrijf Opera Software.

Volgens het Belgische ict-vakblad Datanews gaat het niet om de Nokia Lumia smartphones die zijn uitgerust met Internet Explorer. Maar wel om de toestellen in de Asha-productlijn en de zogenaamde feature phones: gsm’s waarmee vaak een basis-internetverbinding kan worden gemaakt.

Opera Mini is een populaire webbrowser die bijna op elke mobiele telefoon kan draaien. Opera Software (omzet circa vijfhonderd miljoen dollar) claimt wereldwijd zo'n tweehonderdmiljoen gebruikers te hebben, waarvan honderd miljoen Android-smartphone-bezitters. Het contract met Microsoft is direct winstgevend, aldus algemeen directeur Lars Boilsesen tegen Reuters.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5153390). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


Partnerinformatie
 
Vacatures bij Opera
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×