Provincie Utrecht zoekt slimme mobiliteitsdiensten

Dit artikel delen:

De provincie Utrecht schrijft een wedstrijd uit waarin creatieve ict-bedrijven ideeën kunnen aandragen voor slimme mobiliteitsdiensten. Deelname aan de Smart Mobilty Challenge 2014 is mogelijk vanaf 25 september 2014 en voor de uiteindelijke winnaars is een ontwikkelbudget tot honderdduizend euro beschikbaar.

De in te dienen mobiliteitsdiensten moeten maatschappelijke winst opleveren door bij te dragen aan reiscomfort, betere bereikbaarheid en efficiënter vervoer. 25 september wordt tijdens de IT Innovation Day in de Prodentfabriek in Amersfoort, het startschot gegeven voor de Smart Mobility Challenge 2014. Via een website kunnen tot 12 november concepten voor slimme mobiliteitsdiensten worden ingezonden. Eind november bepaalt een publieks- en vakjury welk concept begin 2015 gerealiseerd gaat worden.

De wedstrijd is onderdeel van het Utrechtse Smart Mobility-project, dat mede gefinancierd wordt door de provincie Utrecht en het ministerie van Infrastructuur en Milieu in het kader van het programma Beter Benutten. Het project brengt mobiliteitsinformatie uit verschillende bronnen, zoals TomTom en NDW, bijeen in één Smart Mobility-platform. Dit platform maakt het voor ontwikkelaars makkelijker om, met de beschikbare data, nieuwe mobiliteitsdiensten te ontwikkelen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-09-03T11:55:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.