Salesforce breidt ecosysteem wearables uit

Leverancier van online crm-software Salesforce.com voegt een aantal nieuwe leveranciers van apparaten en apps toe aan zijn aanbod voor wearables. Het Salesforce1 platform is vanaf nu ook toegankelijk voor Epson, Jawbone, Meta, Oculus en Vuzix. Daarmee breidt de crm-leverancier het ecosysteem voor de apparatuur die de gebruiker op zijn lichaam draagt, Salesforce Wear, verder uit.

Salesforce Wear is één van de eerste zakelijke initiatieven voor de inzet van wearables voor zakelijk gebruik. Salesforce heeft sinds juni 2014 het ontwikkelplatform Salesfore1 beschikbaar gesteld voor ontwikkelaars. Zij kunnen nieuwe applicaties bouwen die gekoppeld worden aan geavanceerde kleine apparatuur die op het lichaam wordt gedragen (wearables). Na goedkeuring van Salesforce worden de oplossingen opgenomen in het Wear-ecosysteem. Dat aanbod van mobiele apparaten die op het lichaam worden gedragen en apps bestaat uit apparatuur, apps en leveranciers als Android Wear, ARM, Fitbit, Google Glass, Myo, Pebble, Philips en Samsung Gear II.

Er zijn al apps gebouwd voor verschillende toepassingen. Met de app Alpine Metrics krijgt een verkoper direct toegang tot bedrijfsgegevens en inzicht in de stand van zaken. APX-Labs is gericht op de integratie van diverse smart glass providers en op toepassingen voor veldwerkers zoals servicetechnici en bouwvakkers die via de hun aan internet gekoppelde bril klantinformatie inzien terwijl ze aan het werk zijn. Etherios-apps monitoren de gezondheid van patiënten real-time na het verlaten van het ziekenhuis via aan internet verbonden weegschalen en bloeddrukmeters en pulse oximeters. Door de gezondheid van patiënten op afstand te monitoren kunnen ze thuis herstellen. De app van Proximity Insight stuurt Android Wear-meldingen naar medewerkers wanneer een belangrijke klant binnen het bereik van hun locatie komt, waardoor ze direct een gepersonaliseerde ervaring kunnen creëren.

Accenture

Salesforce.com is onlangs ook een samenwerking aangegaan met ict-dienstverlener Accenture. De dienstverlener levert implementatiediensten voor wearables bij bedrijven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-09-04T15:10:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.