NXP neemt deel Quintic over voor IoT

Dit artikel delen:

De Nijmeegse chipfabrikant NXP Semiconductors neemt de activiteiten op het gebied van draagbare en draadloze bluetooth-verbindingen over van de Amerikaanse branchegenoot Quintic. Het betreft voornamelijk Chinese vestigingen van Quintic. Met de overname wil NXP energiezuiniger processoren produceren. Het gaat dan met name om chips die het bedrijf voor draagbare apparatuur en voor internet of things (IoT)-toepassingen wil ontwikkelen, met name voor de auto-industrie.

Bij deze zogeheten 'Wearable and Bluetooth Low Energy IC business' zijn zo'n 65 man betrokken vanuit diverse locaties in China en het Californische Sunnyvale, waar Quintic is gevestigd. Naast de activiteiten en het personeel neemt NXP een zestigtal Amerikaanse en Chinese patenten over. De overname wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2015 afgerond.

NXP wil inclusief het Quintic-deel ultrazuinige processoren gaan ontwikkelen op het gebied van domotica, draagbare fitness-apparatuur, mobiel betalen en slimme auto's. Op dat laatste terrein heeft de chipfabrikant de laatste paar jaar flink geïnvesteerd, onder andere in Cohda Wireless, een specialist in car-to-car-communicatie en beveiligingssystemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-11-27T11:57:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.