Distributeur Televersal in financiële problemen

Failliet

Telecom- en it-distributeur Televersal uit Oisterwijk heeft het faillissement aangevraagd. De huisbankier heeft de kredieten ingetrokken. Een bewindvoerder is sinds gisteravond aan het onderzoeken of er een uitweg mogelijk is, bijvoorbeeld via een doorstart. Televersal is actief op de Benelux-markt met de distributie, advisering en ondersteuning (onder andere trainingen) van ict-producten, onder andere van Avaya, Netgear en Unify. Het bedrijf zou in de Benelux zo'n driehonderd wederverkopers bedienen, met name in het midden- en kleinbedrijf.

Personeel bij Televersal, waar vanmiddag nog een informatiesessie was, bevestigt dat er momenteel een bewindvoerder bij het bedrijf rondloopt. Het zou gaan om Boris Pepping van VDT Advocaten uit Tilburg.

Medio 2012 ontstond Televersal uit de samenvoeging van de telecomdistributeurs Televersal, het BelgischeTeleversal TopTel en Voice Access. Er werken zo'n dertig man bij het bedrijf. Naast een vestiging in Oisterwijk heeft Televersal kantoren in Nieuwegein en Mechelen. Ook is er nog de dochteronderneming Pridis (desktopsoftware) in Nijkerk dat in 2013 door Televersal werd gekocht.

Toeleveranciers als Unify en Avaya maakten zich al langere tijd zorgen over de liquiditeit van Televersal. Zij zouden al op zoek zijn naar nieuwe distributeurs om mee samen te werken, zeggen ingewijden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-12-10T17:22:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.