Rotterdam voert mobiel betalen parkeren in

Dit artikel delen:

Inwoners en bezoekers van de gemeente Rotterdam kunnen vanaf 1 januari 2015 met MyOrder via hun smartphone een parkeerticket betalen. Met de app kan op de minuut nauwkeurig de parkeertijd ingegeven worden, waardoor er niet te veel parkeergeld wordt betaald. Ook kan de parkeertijd op afstand worden stopgezet. Daarnaast kunnen gebruikers van MyOrder mobiel bestellen en betalen in onder andere restaurants, bioscopen, bloemenwinkels en tankstations.

In Rotterdam kan mobiel met MyOrder worden besteld en betaald bij onder meer Wolff Cinerama op de Blaak, de Erasmus Universiteit, tankstations in de regio, horeca- en Fleurop-locaties en Rotterdamse bezorgrestaurants aangesloten bij Thuisbezorgd.nl. Mobiel parkeren in de regio kan onder andere ook in Dordrecht en Zwijndrecht.

Gebruikers betalen met iDeal, creditcard of direct via de mobiele portemonnee. Binnenkort zal ook betaling via PayPal mogelijk zijn. MyOrder rekent geen abonnements-, registratie- of sms-kosten, wel 0,22 euro aan transactiekosten. De MyOrder-app is gratis te downloaden via de App Store en Google Play.

Parkeertijd

Parkeren met MyOrder kan al op ruim vijftig plaatsen in Nederland. Elke maand worden nieuwe gemeenten aangesloten, stelt het mobiele betaalbedrijf. Gebruikers van MyOrder doorlopen drie stappen om het betaald parkeren te activeren. Eerst bepaalt MyOrder de locatie automatisch via de gps-functie in de smartphone, vervolgens controleert de gebruiker zelf het kenteken en de locatie en vult de verwachte eindtijd in. De parkeertijd kan eventueel op afstand worden verlengd. Als de afspraak korter duurt of het winkelen sneller verloopt dan gepland, kan de betaling ook eerder stopgezet worden en krijgt de gebruiker het te veel betaalde bedrag direct terug.  

Rabobank

De bestel- en betaaldienst MyOrder werd in 2008 opgericht door Thomas Brinkman. Sinds augustus 2012 heeft Rabobank Nederland 80 procennt van de aandelen in handen genomen. De app is een bankonafhankelijke oplossing waarmee consumenten met hun mobiel kunnen bestellen en betalen bij 12.500 locaties zoals in restaurants, in de bioscoop, bij het parkeren en op evenementen voor tickets en muntverkoop. De aankoop en het scannen van de entreetickets en munten kan via het platform van MyOrder.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

En hoe legt u uit aan de parkeer controleur dat er een storing was en u niet kon betalen?

Gelukkig krijgt elke Europese auto binnenkort een GPS locator waarbij vanzelf wordt bijgehouden waar uw auto zich bevind. En als dat in een parkeergebied is dan wordt dat allemaal automatisch geregeld en krijgt uw de afrekening netjes op op bankafschriften te zien.

@Johan
Ik mag hopen dat je reactie ironisch bedoeld was! Overigens met jouw systeem is in principe ook mogelijk om gemiddelde snelheden te bepalen die hoger liggen dan het toegestane maximum.

In principe wel maar dan zal dat gps systeem periodiek geijkt moeten worden zal het een rechtsgeldige meting kunnen verrichten. Tenzij het recht zo verslechterd dat dit soort futiliteiten er niet meer toe doen. Ik zie het opa Ivo zo proberen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-12-30T14:30:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.