KPN: Samsung schendt patent bij Galaxy

vrouwe justitia rechter rechtszaak rechtbank

KPN klaagt Samsung aan wegens patentbreuk. Het Nederlandse concern start een rechtszaak tegen de Zuid-Koreanen voor het ongeoorloofd gebruik van gepatenteerde technologie in smartphones. Dat meldt het Amerikaanse persbureau Bloomberg op basis van rechtbankdocumenten.

Bloomberg meldt op basis van die stukken dat het gaat om het vermeende gebruik van door KPN gepatenteerde technologie in smartphones, waaronder de Samsung Galaxy S4 en S5.

Een KPN-woordvoerder bevestigt aan Computable dat het bericht klopt, maar wil verder niet inhoudelijke op het nieuws ingaan. Die smartphones zouden gebruik maken van technologie voor gegevensoverdracht waarop KPN patent heeft.

Compensatie en verbod

KPN en Samsung hebben de afgelopen twee jaar onderhandeld over een licentieovereenkomst, maar dat bleef zonder resultaat. Daarop heeft KPN besloten om de zaak voor de rechter te brengen bij een federale rechtbank in de Amerikaanse staat Texas.

Het Nederlandse telecombedrijf wil compensatie van Samsung voor misgelopen licenties voor verkochte toestellen waarin het patent gebruikt zou zijn en eist een verbod op verder gebruik van de gepatenteerde technologie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-12-31T10:28:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.