Managed hosting door True

Intel investeert in Google Glass-concurrent Vuzix

 

Intel

Chipgigant Intel heeft een belang van 30 procent verworven in maker van brilcomputers, Vuzix. Met de transactie is een bedrag gemoeid van bijna 21 miljoen euro. Vuzix bracht in 2013 een mini-computer op de markt die aan het montuur van een bril hangt. Het bedrijf ontwikkelt toepassingen van draagbare technologie voor consumenten, zakelijke gebruikers en de entertainment-industrie.

Vuzix bracht in 2013 de M100 op de markt. Dat is een systeem dat op de rechter poot van een brilmontuur kan worden geschoven. De nieuwe versie kan ook via een hoofdband of oorschelp bevestigd worden, voor het geval de gebruiker geen bril draagt. Het beeld wordt getoond op een klein schermpje dat vlak voor het oog van de gebruiker hangt. De M100 bevat een eigen camera en heeft apps voor bijvoorbeeld agenda en mail. Het apparaat beschikt ook over een bluetooth-koppeling met de smartphone van de drager. Het systeem is te koppelen met verschillende besturingssystemen zoals Android en iOS.

Intel kijkt al langer naar de ontwikkeling van slimme brillen. Eerder ging het bedrijf een samenwerking aan met de Italiaanse alliantie Luxottica, Dat conglomeraat richt zich op de ontwikkeling van een slimme bril. Het is niet bekend hoe de aankondiging van de investering in Vuzix zich verhoudt tot die investering.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5213729). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×