VC&C steekt geld in mobiele app Safety Changer

Dit artikel delen:
Meer geld

Technologie-investeerder Value Creation and Company (VC&C) verstrekt groeikapitaal aan Safety Changer. Met het extra geld wil het softwarebedrijf uit Delft internationaal verder groeien. Safety Changer biedt mobiele oplossingen voor risico- en veiligheidsbeheer in de branches olie & gas, chemie, bouw, industrie en overheid. Het bedrijf, waar twintig mensen werken, heeft naast de vestiging in Delft een ontwikkellocatie in het Indiase Pune.

De software van Safety Changer kan het doel ondersteunen om de veiligheid in bedrijven te verhogen. Zo moeten ongelukken op de werkvloer goed worden geregistreerd en is het belangrijk dat bedrijven beter inzicht krijgen in de risico’s in hun operatie. 'Het Safety Changer- platform ondersteunt dergelijke processen. Het gaat hierbij niet alleen om inventariseren en vastleggen, maar ook om het betrekken van alle medewerkers. Door de opkomst en het massale gebruik van mobiele apparaten als smartphones en tablets, kan een map vol procedures nu voor iedereen en overal worden weergegeven', aldus algemeen directeur Jonathan Stolk.

Safety Changer heeft naast softwareontwikkelaars ook specialisten in dienst op het gebied van mobiele technologie, sociale media en cloudapplicaties. Het bedrijf is in 2010 gestart door Jos van Velzen, Ruben Stolk en Jonathan Stolk met als visie dat veiligheid begint op de werkvloer en dat daar mobiele technologie in de vorm van smartphones en tablets de sleutel tot succes is.

Potentie

VC&C heeft naast het verstrekken van financiering een rol in de raad van advies om Safety Changer actief te ondersteunen bij hun internationale groeiambitie. Volgens Aldebert Wiersinga, managing partner van de investeringsmaatschappij uit Bilthoven, heeft het bedrijf groeipotentie.

'Veiligheid en beveiliging krijgen steeds meer aandacht, niet alleen vanwege strakkere regulering en wetgeving, maar ook vanwege de groeiende externe en interne bedreigingen voor bedrijven, zowel in Europa, als wereldwijd. Vaak worden oplossingen gezocht in het voorschrijven van regels en richtlijnen, maar de aanpak van Safety Changer om binnen bedrijven samen de verantwoordelijkheid te nemen om elke avond heelhuids thuis te komen, is een veelbelovende aanpak.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-01-22T08:32:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.