KPN verkoopt SNT Duitsland aan Livia

KPN heeft overeenstemming bereikt over de verkoop van zijn Duitse dochter SNT Deutschland aan Livia Group, een in München en Wenen gevestigd industrieel conglomeraat. Financiële details worden niet bekendgemaakt. De verkoop is in lijn met de strategie van KPN om zich te richten op zijn thuismarkten. SNT levert klantcontactdiensten aan bedrijven in Duitsland.

Met ongeveer 2900 medewerkers genereerde SNT in 2014 een omzet van ongeveer negentig miljoen euro. KPN verwacht de transactie in het eerste kwartaal van 2015 af te kunnen ronden.

KPN kocht het in 1985 opgerichte Europees opererende callcenterbedrijf SNT in 1998. Op het hoogtepunt in 2000 werden de callcenters genoteerd aan de beurs. Eind jaren 2000 was de liefde alweer over en in 2009 verkocht KPN al SNT Nederland en SNT België aan Fortis Private Equity Nederland. Deze investeerder ging later verzelfstandigd door als de Amsterdamse investeerder Neon Private Equity en verkocht SNT Nederland een jaar geleden aan de Franse callcentergigant Webhelp.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-02-03T10:31:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.