Voedsel- en Warenautoriteit stelt gebruik app uit

Dit artikel delen:

De Nederlandse Voedsel- en WarenAutoriteit (NVWA) heeft de invoering van Inspecteur Centraal voorlopig uitgesteld. NVWA geeft voorrang aan andere ict-projecten, zoals aansluiting op basisregisters en vernieuwing van het laboratoriumsysteem. Pas als die projecten zijn afgerond, worden inspecteurs op pad gestuurd met een tabletcomputer die is uitgerust met de Inspecteur Centraal-app.

Dat blijkt uit navraag van Computable bij Dienst ICT Uitvoering (Dictu). Die dienst van het ministerie van Economische Zaken begeleidt verschillende ict-projecten bij de overheid. Eerder meldde een lezer dat het project Inspecteur Centraal is gestopt. Een woordvoerder van Dictu reageert: 'Het project Inspecteur Centraal is tijdelijk door de NVWA stil gezet nadat de pilot goed is afgerond. De pilot heeft goede inzichten opgeleverd, maar om vervolgstappen te kunnen zetten moesten eerst andere ict-projecten worden afgerond, zoals aansluiting op basisregisters en vernieuwing van het laboratoriumsysteem.'

De woordvoerder: 'Terwijl hier aan werd gewerkt is er in het kader van het verbeterplan NVWA een vernieuwingsprogramma gestart voor de gehele informatievoorziening van de NVWA: 'Blik op NVWA 2017'. Daarin wordt aan de hand van procesflows bepaald welke producten, processen, organisatie, informatie en ondersteuning noodzakelijk zijn voor de vernieuwde situatie. Wanneer deze passen in de vernieuwde situatie en toekomstvast zijn, wordt gebruik gemaakt van bestaande applicaties, componenten, services en ervaringen die zijn opgedaan tijdens de pilot Inspecteur Centraal. Dat geld ook voor de app.'

Sogeti

De mobiele app is in opdracht van Dictu door Sogeti ontwikkeld. Met die mobiele toepassing voor de tablet-pc moeten NVWA-inspecteurs sneller, beter en goedkoper inspecteren op hygiëne en andere gezondheidsaspecten van horeca, supermarkten, pretparken, drogisterijen of andere gelegenheden waar consumenten etenswaren kunnen krijgen.

De app, die in 2014 werd genomineerd voor de Computable Awards, is ontwikkeld op basis van de Agile Scrum-projectaanpak en is volgens Sogeti geïntegreerd in de bestaande ict-omgeving. Volgens de ict-dienstverlener biedt de app een belangrijke stap op weg naar een volledig transparante overheid. 'Met deze app is het straks ook technisch mogelijk inspectieresultaten snel openbaar te maken. De door ons ontwikkelde mobiele toepassing is gebaseerd op het Apple iOS-besturingssysteem in combinatie met Oracle-software. De doorlooptijd van dit project bedroeg ongeveer acht maanden', lichtte betrokkenen destijds toe in het nominatierapport voor de awards.

Inspecteur Centraal

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-02-09T11:59:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.