Rabobank rolt betaal-app voor smartphone uit

Dit artikel delen:

Klanten van de Rabobank kunnen vanaf 11 februari 2015 via een smartphone-app betalen in winkels. De app met de naam Rabo Wallet neemt de rol van de bankpas over. Het gaat vooralsnog om een app die alleen beschikbaar is op de toestellen Samsung Galaxy S4 en Samsung Note 3. Rabobank is de eerste bank in Nederland die klanten een dergelijke betaal-dienst in een app voor een mobiele telefoon aanbiedt. Bij andere banken is de nfc-functionaliteit gekoppeld aan een bankpas.

Rabobank wil de app op termijn ook beschikbaar maken voor andere mobiele platformen, maar noemt geen termijn. Volgens de bank zijn er op dit moment ruim 66.000 betaalautomaten die geschikt zijn voor de betaalmethode.

De Rabo Wallet is exclusief voor Rabobank en Samsung ontwikkeld in nauwe samenwerking met Giesecke & Devrient (G&D). Het contact met de betaalterminal verloopt via nfc (near field communication). De beveiligingssleutel wordt in het toestel opgeslagen (embedded SE). De app is beschikbaar in de Google Playstore.

Directeur betalen en sparen bij de Rabobank Jeroen Verrijdt: 'We realiseren ons dat niet alle klanten direct gebruik kunnen maken van de Rabo Wallet. Toch brengen we de digitale portemonnee nu op de markt, omdat we ervan overtuigd zijn dat mobiel betalen de toekomst is. We beginnen met deze twee toestellen en breiden de wallet zo snel mogelijk uit tot een volwaardige digitale portemonnee voor zoveel mogelijk van onze klanten.' 

Bitcoin en Apple Pay

Er worden in de toekomst ook andere diensten aan de app gekoppeld, zoals klantenkaarten, lidmaatschapskaarten en informatie over het actuele saldo. Op termijn komen daar mogelijk nog meer toepassingen bij, belooft de bank. 'Het is een product in ontwikkeling waarop verdere innovatie volop mogelijk is. Denk aan de mogelijkheid om parkeergeld te betalen vanuit de app.'

Rabobank maakt haast met de nieuwe app. Concurrenten als Bitcoin en Apple Pay vormen een bedreiging voor het reguliere betalingsverkeer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

"Concurrenten als Bitcoin en Apple Pay vormen een bedreiging voor het reguliere betalingsverkeer."

Hoe bedoel je? Een bedreiging zoals: de rabobank gaat markt aandeel verliezen of een bedreiging zoals in: "Bitcoin en Apple Pay zijnz gevaarlijk?"

Ik neem aan het eerste, het is goed om te zien dat de grote partijen aan het innoveren zijn geslagen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-02-11T11:59:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.