Managed hosting door True

Rutte ontmoet Huawei-CEO tijdens handelsreis

ICT-concern kiest Eindhoven voor logistiek centrum

 

Huawei-oprichter en ceo Ren Zhengfei vergezelt premier Mark Rutte bij zijn bezoek aan het Huawei Exhibition Center op het hoofdkantoor van Huawei in de Chinese stad Shenzhen.

Tijdens een Nederlandse handelsmissie in China heeft premier Mark Rutte de oprichter en ceo van Huawei, Ren Zhengfei, ontmoet. De samenkomst vond plaats tijdens een bezoek aan het hoofdkantoor van het Chinese ict-concern. Het ict-concern maakte bekend dat het een logistiek centrum gaat opzetten in Eindhoven.

Het nieuw op te zetten Huawei-logistiek centrum in Eindhoven moet de gecombineerde voordelen van technologie en logistiek samenbrengen voor verbetering van de dienstverlening aan Europese consumenten. Huawei heeft in Nederland een aantal competence centers gevestigd. Bij de vestiging van de centra in Nederland speelt volgens de Chinezen het gunstige ondernemersklimaat van Nederland een belangrijke rol.

Premier Rutte benadrukte tijdens de ontmoeting dat Huawei al vele jaren actief is in Nederland en bijdraagt aan de digitalisering van ons land. 'Het bedrijf bouwt 4G-netwerken, voorziet gemeenten van intranet en zorgt voor Wi-Fi in de Amsterdam ArenA', liet Rutte weten tijdens een toespraak.

Huawei is sinds 2004 actief in Nederland en heeft momenteel 650 medewerkers waarvan bijna één op de acht lokaal gerekruteerd is.

 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5247930). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×