KPN verwacht Europese fusies telecommarkt

Dit artikel delen:

Telecomaanbieder KPN verwacht dat de Europese telecommarkt de komende jaren zal consolideren. Het bedrijf verwacht op termijn mogelijk te fuseren. Dat zei KPN-ceo Eelco Blok in een interview met Het Financieele Dagblad. In dat gesprek werd onder meer Belgacom als partner genoemd.

Blok verwacht dat Europa de ontwikkelingen in de Verenigde Staten en China volgt. Daar heeft een consolidatieslag plaatsgevonden op de telecommarkt en zijn enkele tientallen providers actief terwijl in Europa nog honderden verschillende aanbieders bestaan. 

De KPN-ceo stelt dat fusies onvermijdelijk zijn gezien de enorme investeringen die aanbieders doen in hun netwerken en de beperkte mogelijkheden om die kosten terug te verdienen. Hij verwijst ook naar de recente overname van netwerkapparatuur-fabrikant Alcatel-Lucent door Nokia.

Blok verwacht dat KPN de komende vijf jaar zelfstandig zal voortbestaan maar na die periode mogelijk samen gaat met een andere leverancier. Daarbij is als voorbeeld een fusie met Belgacom genoemd.

Volgens het FD zou KPN met de recente verkoop van Base aan Telenet een eerste obstakel voor die fusie hebben weggenomen. Met de Belgische dochteronderneming bezat KPN namelijk een regelrechte concurrent van Belgacom in de Belgische telecommarkt. 

Belgacom-ceo Dominique Leroy zou zich in 2014 nog sceptisch hebben uitgelaten over grensoverschrijdende fusies en overnames. Dat zei zij in De Telegraaf.

KPN focust zich voorlopig op de Nederlandse markt. Maar Blok sluit een samenwerking met andere partijen in de toekomst niet uit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik hoop dat Computable dit artikel ven 'parkeert' in de wetenschap dat zowel Blok als Jan Kees de Jager, jawel u weet wel, zich een flink pakket aandelen KPN aankochten. Toen ik dat artikel las bedacht ik mij meteen waarom zij dit toch zouden doen.

Bij deze.

http://www.nd.nl/artikelen/2014/februari/05/topman-blok-koopt-extra-aandelen-kpn

@Numoquest. En wat weerhoud jou om aandelen te gaan kopen als jij denkt dat Blok en de Jager het bij het juiste eind hebben?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-05-04T11:51:00.000Z Annemiek Sprado
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.