Verkoop IP-telefoons in West-Europa sterk gegroeid

In het vierde kwartaal van vorig jaar is de West-Europese markt voor IP-telefonie uitzonderlijk sterk gegroeid. De omzet groeide met 13 procent vergeleken met het derde kwartaal, tot een totaal van 77,1 miljoen dollar.


Dat blijkt uit een nieuw rapport van marktonderzoeker IDC. Het aantal verkochte IP-telefoons in West-Europa steeg in het vierde kwartaal van 2004 met 14procent.
Cisco had het grootste marktaandeel. Het bedrijf zag dit, op basis van het aantal verkochte IP-telefoons, stijgen met 1,5 procent, terwijl het marktaandeel op basis van de omzet uit die verkoop steeg met zo'n 3,4 procent. Avaya stond op nummer twee en is duidelijk bezig aan een opmars, aldus IDC.
“Het vierde kwartaal van 2004 was duidelijk een groeiperiode voor de Europese IP-telefoniemarkt. We zien nu dat IP-telefonie echt een algemeen aanvaarde technologie wordt, hetgeen duidelijk blijkt uit het aantal bedrijven die hun netwerken voor stem- en gegevensverkeer integreren”, zegt Rogier Mol, analist bij IDC.

 
Vooral in de gezondheidszorg en bij lokale overheden was de activiteit op het vlak van IP-telefonie erg groot in het laatste kwartaal van 2004. En het mkb begon in die periode de voordelen van IP-telefonie te ontdekken, zo stelt IDC.x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-03-25T13:53:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.