Bbned breidt aanbod internetbeldiensten uit

Dsl-aanbieder Bbned heeft Rits Tele.com overgenomen. Met de overname wil de Telecom Italia-dochter isp's meer faciliteiten bieden voor het aanbieden van spraakproducten gecombineerd met internettoegang.

Bbned breidt met de aankoop van Rits Tele.com zijn spraak over dsl-aanbod uit met de IP-spraakdiensten. Bbned heeft in 2003 samen met Colt Telecom een platform ontwikkeld dat service providers in staat stelt om hun klanten spraakdiensten via dsl-verbindingen aan te bieden. In deze opzet worden telefoongesprekken over de dsl-verbinding afgehandeld. Afnemers kunnen hierdoor hun bestaande telefonie-apparatuur aanhouden.

 

Door de overname van Rits tele.com beschikt Bbned nu ook over een platform waarmee service providers hun afnemers ook spraak over ip-datanetwerken aan kunnen bieden. In deze opzet wordt spraak volledig geïntegreerd in het datanetwerk. Het heeft naast een aantal isp’s ook de kabelbedrijven Cai Westland en Zeelandnet als klant.

"Ik ben er trots op dat we als eerste in de markt een compleet spraakaanbod hebben voor service providers. Het VoIP-product van Rits Tele.com is de meest uitontwikkelde spraakdienst van dit moment", verklaart Bbned-directeur Hans Rietkerk in een persbericht over de overname. Bbned neemt de klanten en de vijf werknemers van Rits Tele.com over. Zij worden ondergebracht bij een aparte afdeling binnen Bbned rond spraak.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-03-30T08:34:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.