Microsoft komt met eigen Wi-Fi-dienst

Dit artikel delen:
Wi-Fi

Microsoft werkt aan een eigen Wi-Fi-dienst met de naam Microsoft Wifi. Deze dienst koppelt gebruikers op een eenvoudige manier aan ruim 10 miljoen Wi-Fi-hotspots. De app komt beschikbaar voor Windows, Mac, iOS, Android en Windows Phone. Dit blijkt uit gelekte gegevens op de website voor de dienst microsoftwifi.com.

Gisteren lekte Microsoft informatie over hun nieuwe Wi-Fi-dienst. De informatie werd op de website microsoftwifi.com geplaatst, die ondertussen weer 'on hold' is gezet. Een Microsoft-woordvoerder heeft het bestaan van deze WiFi-dienst bevestigd aan Venturebeat: ‘Wij werken nog aan een nieuwe service genaamd Microsoft Wifi. Deze dienst moet probleemloos miljoenen mensen Wi-Fi bieden.’

Uit gegevens van de gelekte website blijkt dat de gebruiker eenmalig inlogt en daarna automatisch wordt verbonden met beschikbare Wi-Fi-hotspots. De dienst sluit wereldwijd in 130 landen tien miljoen hotspots aan op het netwerk. Deze hotspots worden gelokaliseerd via een interactieve map. Microsoft Wifi zal draaien op Windows, Mac, iOS, Android en Windows Phone. 

Skype Wifi

Voor nu lijkt het erop dat Microsoft Wifi voor een select publiek beschikbaar wordt gesteld, namelijk gebruikers van Skype Wifi en Office 365 for Enterprise. Ook een selecte groep klanten komt in aanmerking om de dienst te gebruiken.

Het dochterbedrijf Skype beschikt al over een Wi-Fi-dienst, Skype Wifi. Dit is een soortgelijke dienst, waarbij gebruikers met ruim twee miljoen Wi-Fi-hotspots worden verbonden. De gebruiker betaalt voor de gebruikte minuten via een Skype-tegoed.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-06-03T14:22:00.000Z Suzanne Martens