Main verkoopt Zetacom aan Gilde Healthcare

Dit artikel delen:

Investeerder Main Capital heeft zijn meerderheidsbelang in telecomdienstverlener Zetacom verkocht aan zorginvesteerder Gilde Healthcare. Het Haagse investeringsbedrijf een belang van 65 procent in de telecom- en communicatiedienstverlener. De marktwaarde van Zetacom zou tussen de 10 en 15 miljoen euro liggen. Het is niet bekendgemaakt hoeveel Gilde neertelt voor het meerderheidsbelang. De overige 35 procent van de aandelen van Zetacom zijn in handen van de directeur en enkele managers.

Main Capital heeft flink geprofiteerd van de groei die Zetacom de laatste jaren heeft doorgemaakt. 'We hebben in zeven jaar tijd vier maal de oorspronkelijke inleg terugverdiend', vertelt Charly Zwemstra, managing partner van Main Capital en president-commissaris van Zetacom.

Zetacom is gespecialiseerd in bedrijfstelefonie, netwerken, zorgsystemen, VoIP, locatiebepaling, mobiele telefonie, hosted en cloud telefonie (NFON) en Unified Communications. Het bedrijf heeft vestigingen in Zoetermeer, Bleiswijk en Den Bosch en telt 140 medewerkers.

Tot de opdrachtgevers behoren klanten als de gemeente Maastricht en dienstverlener in de automobielbranche Stern Groep (onder meer lease en verzekeringen). Ook verschillende ziekenhuizen en zorginstellingen nemen diensten af. Ongeveer een kwart van de Nederlandse ziekenhuizen neemt telecom-oplossingen of -diensten van Zetacom af. Dat zijn onder andere het UMC in Utrecht, Het Oogziekenhuis Rotterdam en het HagaZiekenhuis in Den Haag.

Cloud Computing

Volgens Zetacom-directeur Dick Dompeling heeft zijn bedrijf toen het grotendeels in handen was van Main Capital het accent in de bedrijfsvoering kunnen verschuiven naar telefoondiensten via cloud computing en communicatie-diensten voor zorgverleners. Dompeling denkt dat Zetacom onder de hoede van Gilde Healthcare een volgende groeifase kan maken.

Gilde Healthcare

Gilde Healthcare is een gespecialiseerde investeringsmaatschappij die gericht is op middelgrote dienstverleners en toeleveranciers van zorginstellingen in de Benelux en Duitsland. Het is één van de grootste Nederlandse investeerders in de zorg met een beheerd vermogen van ongeveer 550 miljoen euro.

Main Capital

Investeerder Main Capital richt zich specifiek op de softwaresector in de Benelux en Duitsland. Binnen die sector profileert het bedrijf zich als partij in management buy-outs en groeikapitaal voor bedrijven die groeien in een latere fase. Het beheert fondsen met een vermogen van ongeveer 125 miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-06-22T16:07:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.