Red Hat en Samsung samen in zakelijke mobility

Opensourcesoftware-bedrijf Red Hat en hardwaremaker Samsung kondigen een strategische samenwerking aan rondom mobiele oplossingen voor de zakelijke markt. De partnerovereenkomst is gericht op Samsung’s uitgebreide portfolio mobiele apparaten en Red Hat’s open source middleware-, mobiele- en cloud-technologieën.

De samenwerking van Red Had en Samsung is gericht op bedrijven en organisaties die streven naar een bedrijfsstrategie waarin mobiel werken op de eerste plaats komt. Het gaat om de integratie van app's, apparatuur en mobiele werken in zakelijke processen. 

Red Hat biedt ondersteuning bij het ontwikkelen en implementeren van applicaties voor on premise, private, publieke en hybride cloud-omgevingen. Samsung Business Services brengt die apps op de zakelijke markt en integreert ze in het aanbod van smartphones, tablets, digitale displays, printers en wearables die gericht zijn op zakenlijk gebruik. 

Onder het gezamenlijke aanbod vallen branchespecifieke mobiele bedrijfsapplicaties die op het Red Hat Mobile Application Platform draaien en gericht zijn op workforce management, business intelligence, klantenservice, voorraadbeheer, verkoopcatalogus, bestelling, facturering en betaling.

Android

Red Hat: 'De applicaties worden zo ontworpen dat zij aangepast en afgestemd kunnen worden op de unieke behoeften van een organisatie. De mobiele applicaties draaien op Android en andere besturingssystemen via het Red Hat Mobile Application Platform, en zijn configureerbaar zodat ze met standaard enterprise back-end systemen geïntegreerd kunnen worden.'

Met behulp van tools en middelen willen de zakelijke partners een nieuw ecosysteem van grootzakelijke partners en ontwikkelaars creëren en uitbouwen. Dat netwerk moet innovatie bevorderen en zorgen voor oplossingen die voldoen aan zowel de huidige als toekomstige behoeften op het gebied van mobiel werken.

Nieuwe bedrijfsmodellen

'De nieuwe generatie mobiele bedrijfsoplossingen kennen een grotere mate van openheid, agility en bieden toegang tot bedrijfskritische informatie, waarbij de vereiste beveiligingsniveaus worden gewaarborgd. Onze gezamenlijke mobiliteitsoplossingen moeten bedrijven helpen om hun mobiele initiatieven sneller te ontplooien en verder te ontwikkelen', schrijven de bedrijven in een gezamenlijke aankondiging over de samenwerking.

Ze benadrukken dat voor veel organisaties mobiel werken een belangrijke prioriteit is om innovatie te stimuleren. Ook zetten ze zich in om operationele efficiëntie te stroomlijnen en nieuwe bedrijfsmodellen te ontwikkelen.

VS eerst

Red Hat en Samsung Business Services zijn van plan actief deel te nemen aan gezamenlijke activiteiten rondom marktintroducties voor oplossingen die via het partnerschap ontwikkeld worden. De eerste fase van de samenwerking is op de VS gericht, daarna wordt de samenwerking mogelijk ook uitgebreid naar andere landen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-06-26T11:08:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.