‘Nog een grote ontslagronde bij Microsoft’

7,6 miljard dollar afgeschreven op Nokia-overname

Dit artikel delen:
Ontslag

Microsoft kondigt vandaag waarschijnlijk een nieuwe ontslagronde aan. Zo schrijft de Amerikaanse krant The New York Times op basis van anonieme bronnen. De ontslagronde is een toevoeging op de ontslagronde van 18.000 werknemers van vorig jaar. Volgens de Amerikaanse zakensite Fortune.com zou het gaan om 7800 arbeidsplaatsen bij de smartphone divisie. Daarnaast schrijft de softwareontwikkelaar volgens Fortune 7,6 miljard dollar af op de Nokia hardware en services business.

Een jaar geleden kondigde Microsoft aan 18.000 banen te schrappen. Dit was voornamelijk gericht op de smartphonetak. Vandaag zou Microsoft een nieuwe ontslagronde aankondigen, dat een toevoeging is op de ontslagen van vorig jaar. Dat meldt The New York Times op basis van anonieme bronnen. Het is volgens de NY Times nog niet bekend om hoeveel werknemers het gaat, maar  zakensite Fortune.com zegt dat het om 7800 banen gaat die vooral de smartphone-tak treffen. Op deze voormalige Nokia-divisie gaat Microsoft ook nog 7,6 miljard dollar afschrijven, terwijl de softwareontwikkelaar bij de overname maar 7,2 miljard dollar op tafel moest leggen. Recentelijk hebben ook de voormalig Nokia-ceo Stephen Alop en de baas van Microsofts phonedivisoin Jo Harlow het bedrijf verlaten. Eind maart had Microsoft meer dan 118.000 medewerkers.

Smartphone

Op gebied van smartphones blijft het marktaandeel van het Microsoft dalen doordat de Windows Phone niet omarmd wordt als alternatief voor iOS en Android. Volgens The New York Times zal Microsoft de smartphonetak echter niet snel laten vallen. Dit met het oog op het belang voor smartphones in de technologiesector.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-07-08T11:46:00.000Z Suzanne Martens en Henk Boot
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.