Alcatel-Lucent helpt Chinese telco's met cloud

Handen schudden

Alcatel-Lucent heeft een overeenkomst getekend met China Mobile en China Unicom, twee van de grootste telecom-dienstverleners ter wereld. De netwerkdienstverlener ondersteunt de Chinese telco's bij de overgang naar makkelijk uit te breiden cloudnetwerken. De overeenkomsten zijn beide voor een jaar en de waarde van de contracten voor China Mobile en China Unicom zijn respectievelijk 656 miljoen euro en 520 miljoen euro.

Alcatel-Lucent levert de twee organisaties mobiele en vaste ultrabreedband-toegang, ip-routing, optische netwerken en network functions virtualization (nfv)-mogelijkheden. Verder wordt software defined networking (sdn) van Nuage Networks geleverd.

China Mobile en China Unicom zeggen hun netwerkomgeving te moeten vernieuwen om snellere en goedkopere internetverbindingen in China aan te kunnen bieden. De investeringen zijn nodig om aan de doelstelling van het Chinese ministerie van Industrie en Informatietechnologie te kunnen voldoen. Die wil dat in 2017 (vrijwel) overal in China glasvezelverbindingen van op z'n minst 100 megabits-per-second (Mbps) beschikbaar zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-07-16T11:35:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.