EC onderzoekt concurrentievervalsing Qualcomm

Brussel start twee onderzoeken naar de Amerikaanse chipmaker Qualcomm. Dit omdat de Europese Commissie sterke vermoedens heeft dat de organisatie de concurrentieregels heeft overtreden bij de verkoop van communicatiechips voor mobiele telefoons en andere consumentenelektronica. Dat meldt de NOS.

Voor het eerste onderzoek wordt gekeken of de chipmaker kortingen aan klanten aanbood, onder de voorwaarde dat zij niet bij de concurrent chips kochten. Het tweede onderzoek richt zich op de verkoopprijs van de chips. Naar vermoeden werden deze verkocht onder de kostprijs.

'Wij openen deze onderzoeken omdat wij er zeker van willen zijn dat hightechleveranciers concurreren op basis van de kwaliteit van hun producten,' zegt eurocommissaris Vestager. Zij wil dat kopers, van pruducten als smartphones of tablets, waar voor hun geld krijgen.

Een woordvoerder van Qualcomm zegt op de hoogte te zijn van de onderzoeken, maar stelt dat de EC-vermoedens van concurrentievervalsing ongegrond zijn. Daarnaast belooft het bedrijf volledig mee te werken aan de onderzoeken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-07-16T13:12:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.