América Móvil wil KPN-belang verkopen

Dit artikel delen:

Het Mexicaanse telecombedrijf América Móvil heeft zijn belang in KPN te koop gezet. Dit blijkt uit de kwartaalcijfers van het bedrijf. Het KPN-belang is hierin geclassificeerd als een bezitting die te koop staat. América Móvil is van miljardair Carlos Slim en heeft een belang van 21 procent in KPN. Dit meldt Nu.nl.

Uit de kwartaalresultaten blijkt dat het belang van KPN sinds mei niet meer in de langetermijninvestering staat. Dit is gewijzigd naar ‘beschikbaar voor verkoop’. Nu.nl schrijft dat Slim een jaar geleden al liet weten om de aandelen van KPN na de mislukte poging om het Nederlandse bedrijf over te nemen werden gezien als een belegging, waarvan op termijn tegen de juiste prijs afscheid kon worden genomen.

Aandelen

In 2012 had América Móvil zo’n 4 procent van de aandelen van KPN in handen en breidde dit uit tot een belang van 28 procent. Hiervoor is per aandeel 8 euro betaald. In augustus 2013 wil het Mexicaanse bedrijf KPN volledig overnemen voor 2,40 per aandeel (zo'n 7,2 miljard euro in totaal), maar ziet hier in oktober 2013 toch van af, aangezien de vraagprijs van KPN te hoog lag. In de zomer van 2014 verkleint América Móvil opnieuw zijn aandeel in KPN van 24,9 procent tot 22,6 procent.

Volgens Nu.nl is er belangstelling voor een overname van KPN. Het telecombedrijf Altice zou hier één van zijn. Zo hintte Dexter Goei, topman van dat bedrijf, vorige maand op een mogelijke belangstelling in KPN. Hierbij meldde hij dat hij nog nooit met KPN over een eventuele overname heeft gesproken en dat, ondanks de interesse vanuit Goei, er niet per definitie een kans van slagen is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-07-20T10:18:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.