Nokia mag Alcatel-Lucent overnemen

Dit artikel delen:

De Europese Commissie verleent het Finse Nokia toestemming om het Frans-Amerikaanse telecombedrijf Alcatel-Lucent over te nemen. Volgens Brussel stuit de transactie niet op mededingingsbezwaren. Nokia neemt het de branchegenoot over voor 15,6 miljard euro.

In april 2015 werd de overname van Alcatel-Lucent door Nokia bekend gemaakt. Nu heeft de Europese Commissie de overname goedgekeurd. Brussel stelt dat de overname de concurrentie niet aan banden legt of te sterk beperkt. Ook zijn de bedrijven complementair. Nokia is een grote speler op de Europese markt, maar niet in de VS, terwijl Alcatel-Lucent juist sterk is in Noord-Amerika.

De overname versterkt de marktpositie tegenover de concurrenten Huawei en het Zweedse Ericsson. Daarnaast maakte Nokia in april bekend om zich te richten op de nieuwe ontwikkelingen rondom 5G, ip en software defined networking (sdn). Daarnaast wordt gekeken naar oplossingen voor analytics, sensortechnologie en beeldcommunicatie.

De overname moet in het voorjaar van 2016 zijn afgerond. Het nieuwe bedrijf krijgt de naam Nokia Corporation en het wordt vanuit Finland geleid door Nokia-topman Rajeev Suri.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-07-28T10:23:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.