Telecomalliantie brengt VoIP-valkuilen in kaart

Dit artikel delen:

Een grote verzameling telecomaanbieders en fabrikanten gaat de gevaren voor VoIP inventariseren. Daarnaast komen er aanbevelingen voor een veilige opzet van internet-belsystemen.

De Voipsa (Voice over IP Security Alliance), zoals de groep heet, maakte eind maart de agenda voor de komende tijd bekend. De vereniging van vijftig fabrikanten en aanbieders waaronder Avaya, Alcatel, Siemens, Symantec, MCI, Level3 wil onder andere een gedetailleerde indeling opstellen van de verschillende bedreigingen van VoIP om deze op waarde te kunnen schatten. Over het algemeen worden ddos-aanvallen (distributed denial of service), spam in spraakvorm en het kapen van digitale identiteiten als de grootste gevaren voor het bellen via internet gezien.

Daarnaast gaat de groep eisen opstellen waar een goede beveiliging van VoIP-systemen aan zou moeten voldoen. Daarbij wordt gekeken naar de opzet en inrichting van het netwerk en het gebruik van beveiligingsmiddelen als firewalls en autorisatiesystemen.

 

Ook de namen van de nieuwe bestuursleden zijn eind maart bekend geworden. Aan het roer van de Voipsa staat David Endler, technisch directeur van netwerkbeveiligingsspecialist Tippingpoint. Tegenwoordig maakt dit bedrijf onderdeel uit van netwerkfabrikant 3Com. Grote afwezigen in het initiatief zijn Cisco, chipbakker Texas Instruments en aanbieders van internetbellen als Vonage en Skype. Europese telecomaanbieders zijn evenmin op de lijst terug te vinden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-04-06T08:39:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.