SkypeIn komt voorlopig niet in Nederland

Dit artikel delen:

Skype gaat SkypeIn voorlopig niet in Nederland aanbieden, zo blijkt uit een reactie van Skype zelf. Daarnaast leert navraag bij de Opta dat Skype nog geen nummers in Nederland heeft aangevraagd.

Met SkypeIn kunnen mensen met een vast of mobiel toestel bellen naar een nummer (op de pc) dat is toegewezen door Skype. Die dienst wordt door Skype nu alleen nog in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk (daar zijn de nummers inmiddels uitverkocht), Frankrijk en China/Hong Kong aangeboden.

 

Mensen in die landen kunnen voor 30 euro per jaar of 10 euro per kwartaal een werkend Skype-telefoonnummer krijgen waarop ze dus gebeld kunnen worden vanaf een vaste lijn of met een mobiel nummer.

Anders dan SkypeOut ziet het er niet naar uit dat SkypeIn op korte termijn naar Nederland komt. Volgens woordvoerder Daniel Twigg van Skype zit SkypeIn nog in de betafase en wordt pas in een later stadium gekeken naar nieuwe lokaties wereldwijd. Wanneer dat gaat gebeuren en of Nederland ook bij die lokaties zit, laat Twigg in het midden. Wel zijn er in ieder geval plannen om de dienst verder uit te rollen.

Navraag bij de Opta leert in ieder geval dat Skype nog geen nummers in Nederland heeft aangevraagd. Mocht Skype dat willen dan zou een dergelijke aanvraag via de Opta lopen. Volgens Opta-woordvoerder Edwin van de Haar zou Skype een bedrag op tafel moeten leggen om 'vaste' nummers in ons land te kunnen bemachtigen. "Maar dat is geen wereldschokkend bedrag," zegt hij.

De Opta buigt zich op dit moment over het nummerbeleid voor internetbellen en is bezig met een inventarisatie van nieuwe ontwikkelingen in de markt.  De toezichthouder hoopt dit onderzoek in de loop van 2005 af te ronden. Op dit moment weet de Opta nog niet precies hoe het tegenover internetbellen staat.

Een andere dienst van Skype, te weten SkypeOut, kan wel gewoon in Nederland gebruikt worden. Daarmee kan vanaf een Skype-verbinding (op de pc) wel naar vaste en mobiele nummers worden gebeld. Wie SkypeOut wil gebruiken, betaalt 10 euro voor een beltegoed. Daarmee kan ongeveer 10 uur gebeld worden. Bellen van pc naar pc is nog steeds gratis.

Volgens Skype-oprichter Niklas Zennström melden zich dagelijks 155.000 nieuwe gebruikers voor Skype aan. Volgens de laatste telling hebben een miljoen Skype-gebruikers inmiddels ook een SkypeOut-account. Het programma zelf is inmiddels al ruim 95 miljoen keer gedownload. Hoeveel mensen ook daadwerkelijk actief zijn op Skype is moeilijk te zeggen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dit kon allang in NL met Free World Dialup

Ik ben bang dat Willem wat zaken door elkaar haalt.

SkypeIn is kontakt vanuit Net-PC naar _gewone_ telefoons.
Free World Dialup is kontakt vanuit Net-Telefoon (en ook wel Net-PC) naar _andere_ Net-telefoons. Inderdaad via een systeem met virtuele telefoonnummers. Je kunt niet, naar mijn beste weten (zie ook hun website), standaard naar gewone telefoons toe. Wel weer met ASP's die zelf als gateway fungeren maar dan moet je daar weer apart een usernr/PIN gaan intikken met je Net-telefoon voordat je verder mag, niet echt het gebruiksgemak dat je wilt (en dat SkypeIn wel claimt...).

Jammer dat we nog geen skype nummer kunnen krijgen,
Is dat ook niet te regelen via url nummer.
Ik zal graag daar meer van willen horen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-04-06T14:01:00.000Z Redactie Computable/Emerce
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.