HTC plant grootschalige ontslagronde

Personeelsbestand HTC moet met 15% krimpen

HTC Windows Phone 8

Smartphonefabrikant HTC zet het mes in de organisatie

Smartphoneproducent HTC gaat 15 procent van zijn werkplekken wereldwijd schrappen. Dit kondigt het bedrijf aan op zijn website. Daarnaast is het vaststellen van nieuwe bedrijfsdivisies onderdeel van de geplande reorganisatie. Het bericht komt kort nadat bekend werd gemaakt dat HTC het tweede kwartaal van 2015 zijn grootste verlies ooit had gedraaid.

HTC kondigt op zijn website aan dat de smartphonefabrikant een reorganisatie moet doormaken. Dit moet tot winstgevende groei en een meer Agile bedrijfsmodel leiden, aldus HTC. Een onderdeel van de reorganisatie is het ontslag van 15 procent van de werknemers. Op dit moment heeft het bedrijf ruim vijftienduizend werknemers wereldwijd in dienst. Dit betekent dat ongeveer ruim 2200 mensen hun baan zullen verliezen. De ontslagronde moet voor HTC een verlaging van de operationele uitgaven van 35 procent opleveren.

Het berichtkomt ongeveer een week nadat de financiële kwartaalcijfers van HTC werden gepubliceerd. Uit deze cijfers bleek dat het bedrijf het slechtste kwartaal ooit had meegemaakt, met een afname van 40 procent in smartphone-verkopen. In het rapport van Strategy Analytics staat: 'HTC blijft het moeilijk houden in alle belangrijke regio's en er zijn geen tekenen van herstel in de nabije toekomst.'

Naast het grootschalige ontslag, gaat het bedrijf ook nieuwe bedrijfsdivisies oprichten. Dit moet de focus en winstgroei doen toenemen op het gebied van smartphones, virtual reality en met internet verbonden (connected) producten.​

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-08-14T10:03:00.000Z Birgit Bunt
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.