KPN gaat in 2016 markt op met 4G-bellen

Dit artikel delen:

KPN verwacht in 2016 de markt op gaan met bellen over 4G. Het is inmiddels gestart met een landelijke test van bellen over 4G, ook wel Voice over LTE / VoLTE genoemd. De telecomaanbieder verwacht dat bellen over 4G de komende jaren zal uitgroeien tot de nieuwe standaard in telefonie. Tot nu wordt 4G alleen gebruikt voor dataverkeer.

'Bellen via 4G kent een aantal voordelen die de gebruikerservaring verbeteren', stelt de telecomaanbieder. Het zet in op gelijktijdig bellen en gebruikmaken van 4G en 4G+ datasnelheden, hoge geluidskwaliteit en een verbinding die sneller tot stand komt.' Klanten moeten straks tijdens een gesprek over kunnen schakelen op een videogesprek.

Het concern test momenteel verschillende type toestellen en verwacht dat het aantal devices dat geschikt is om via 4G te bellen de komende maanden fors zal toenemen. 'Daarmee zal 4G bellen de komende jaren uitgroeien tot de nieuwe standaard in telefonie', aldus KPN in een officieel persbericht.

4G

Inmiddels maken volgens de telecomaanbieder ruim drie miljoen klanten gebruik van het 4G-netwerk van KPN en blijft het dataverbruik toenemen. Om aan de groeiende vraag naar stabiel en snel mobiel internet te kunnen blijven voldoen én bellen met hoge kwaliteit mogelijk te maken, rolt KPN momenteel 4G+ uit.

Bij het stapelen van frequenties koppelt KPN drie frequenties in het 4G-netwerk. Het gaat om een zogenoemde ‘3 Component Carrier Aggregatie’. KPN is naar eigen zeggen de eerste telecomprovider in Nederland en de derde aanbieder wereldwijd die de koppeling in een testopstelling voor elkaar heeft gekregen. Begin 2015 maakte het bekend dat het in een testopstelling de 800, 1800 en 2600 Mhz frequentie-banden koppelde. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-09-28T14:21:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.